Ihmiset & kulttuuri

Söin täällä: Italialaista ruokaa remontin keskellä

Ihmiset & kulttuuri 20.04.2017

Nurmeslaisen ravintolan mainostetut järvinäkymät ovat pressujen peitossa vielä hetken.


Voikastike oli kananpojan rinnan herkullinen kruunu.

Maaliskuussa avattu Trattoria Pielinen tuo hotelliravintolamaisen kattauksen Italian makuja tarjolle Nurmekseen. Hotellin remontti jatkuu vielä tovin ravintolan ympärillä, eikä pieniltä epämukavuuksilta vältytä.

Ravintolan lupaamista kauniista järvimaisemista ei pääse nauttimaan, sillä valtavat ikkunat on peitetty pressuilla. Keskeneräinen työmaa saadaan niillä toki piilotettua, mutta myös luonnonvalo jää ravintolan ulkopuolelle.

Tunnelmaltaan Trattoria Pielinen on silti viihtyisä, ja avokeittiöstä leijuvat tuoksut herättävät mukavasti ruokahalua.

Monipuoliselta ruokalistalta valikoitui maisteltavaksi kotimaista, grillattua kananpojan rintaa kauden kasviksilla ja paahdetulla voikastikkeella. Etenkin voikastike oli herkullista, mutta koviksi jääneet, kokonaiset valkosipulinkynnet hieman kummastuttivat. Etenkin kun yhdessä annoksessa niitä oli runsaasti, toisessa taas ei ollenkaan.

Nälkäisimmille suosittelen lisukkeen tilaamista ylimääräiseen hintaan. Maltillinen annos ei täytä kurnivinta vatsaa ilman pientä apua.

Trattoria Pielinen, Break Sokos Hotel Bomba, Tuulentie 10, Nurmes.

Aiheeseen liittyvät artikkelit