Ihmiset & kulttuuri

Tästäkö ratkaisu maatilojen jatkajapulaan? Hollannissa kehitettiin "viljelijöiden Tinder"

Ihmiset & kulttuuri 13.08.2017

Sivuston edustajan mukaan useimmilla maatilan hankintaa suunnittelevilla ei ole kokemusta maatalousmaailmasta.


Sivusto on jo yhdistänyt lähellä eläkeikää olevia viljelijöitä nuoriin mahdollisesti tuleviin viljelijöihin.

Hollantilainen sivusto aikoo tehdä osansa maatilojen pelastamiseksi. Sivuston ideana on yhdistää maanviljelijöitä toisiinsa. Asiasta kertoo Phys.org uutistoimisto AFP:n lähteisiin vedoten.

Kun aiemmin maatilat ja maat siirtyivät sukupolvelta, nykyään erityisesti pientilat kärsivät perheketjujen hajoamisesta.

Farmers Seeks Farmers -sivusto on pyrkinyt vastaamaan juuri tähän ongelmaan. Sivusto on jo yhdistänyt lähellä eläkeikää olevia viljelijöitä nuoriin mahdollisesti tuleviin viljelijöihin.

Aivan kuten oikeillakin deittisivustoilla, rekisteröityneet käyttäjät pyrkivät saamaan osumia, jonka jälkeen järjestetään mahdollisesti tapaamisia.

Tämän jälkeen viljelijäelämästä kiinnostunut henkilö viettää tilalla viikon ajan. Tänä aikana molemmat osapuolet tutustuvat toisiinsa ennen varsinaisia keskusteluja maatilan toiminnan jatkamisesta.

Sivuston pyörittäjä toteaa uutistoimisto AFP:lle, että nykyään useimmat maatilan ostoa miettivät ovat 20-40-vuotiaita itsensä työllistäjiä, joilla ei ole kokemusta maatalousmaailmasta. Heillä on kuitenkin intohimoa maatilatoimintaan.

Tällä hetkellä hollantilaisella sivustolla 135 henkilöä etsii maatilaa, ja 35 olemassa olevaa viljelijää uutta verta tiloilleen.

Phys.org:in juttu

Aiheeseen liittyvät artikkelit