Kantri

Maaseudulle sijoittuva klassikkosarja Rintamäkeläiset julkaistaan viimein uusintana

Kantri 04.08.2017 Helsinki

Pienviljelijäperheiden elämästä 1970-luvulla kertova Rintamäkeläiset on kuulunut jo vuosia Ylen toivotumpiin ohjelmiin. Nyt sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa.


YLE
Rintamäkeläiset -sarjassa kahvitellaan ja tuumaillaan kaikessa rauhassa. Keskiössä ovat arkiset asiat iloineen ja suruineen.

Vuosina 1972-1978 tehty Rintamäkeläiset nousi yleisön suosikkivalinnaksi Ylen viime vuoden marraskuussa järjestämässä Toivotut-äänestyksessä.

70-luvun klassikkosarjaa on uusittu hyvin harvakseltaan. Vuosina 1974–1978 ensiesitetyt värilliset jaksot uusittiin vuonna 1996, mutta sarjan ensimmäisiä mustavalkoisia osia on uusittu vain osittain.

Muutama jakso on ollut katsottavissa Ylen Elävästä Arkistosta. Vuonna 2013 sarja julkaistiin DVD-kokoelmana.

Yle vastaa katsojatoiveisiin ja julkaisee 10. elokuuta kaikki 30 jaksoa Yle Areena -palvelussa.

Kansansuosioksi ampaissut Rintamäkeläiset oli osuva kuvaus 60–70-luvun pienviljelijätaloudesta ja suomalaisten ihmisten elämästä pienten ja suurten murheiden sekä unelmien keskellä. Se oli aikansa suosikkisarja. Vuonna 1975 katsojaluku oli noin 900 000 katsojaa.

Näytelmäsarja kertoo pienviljelijäperheen ja heidän naapuriensa elämästä piskuisessa maalaiskylässä jossain Hämeen ja Satakunnan rajamailla.

Sarjan keskiössä ovat tilan isäntä Antti Rintamäki (Veijo Pasanen) ja hänen "kylkiluustaan tehty vaimonpuoli" Leena Rintamäki (Sirkka Lehto).

"Pienviljelijänä Antti Rintamäki on totinen vakaumuksen mies. Politiikka yleensäkin on aihe, josta keskusteltaessa Antti ei siedä turhaa leikinlaskua. Veikko Vennamon puheet ovat eittämättä saaneet melkoista vastakaikua Antti Rintamäen ajatuksissa", kuvaili käsikirjoittaja Reino Lehtinen sarjan lanseerauksen yhteydessä vuonna 1972.

Linkki: Yle Areena.

Aiheeseen liittyvät artikkelit