Maatalous

Kun kumppani on myös työkaveri – miten olet yhdistänyt maatilan ja parisuhteen? MT kerää kokemuksia, nimellä tai nimimerkillä

Maatalous 07.02.2018

Lentävätkö navetassa vitsit vai ämpärit? Modernilla maatilalla ja maaseutuyrityksessä tarvitaan kenties myös moderneja parisuhteita. Kerro kokemuksesi maatilan ja parisuhteen yhdistämisestä MT:n verkkokyselyssä.


Terhi Pape-Mustonen
Mitä haluaisit sanoa maatilalla kanssasi työskentelevälle kumppanillesi?

Parisuhteen ja maatilan pyörittämisen yhdistäminen ei ole yksinkertaista. Jos pelkkä parisuhde on taitolaji, parisuhde ja maatilayritys yhdessä ovatkin jo extreme-urheilua.

Toisaalta maatilan töiden teko yhdessä voi olla hyvin palkitsevaa. Saavutukset ja epäonnistumiset hitsaavat yhteen.

Tilakoot kasvavat ja tiloja yhtiöitetään. Modernilla maatilalla tarvitaan kenties myös moderneja parisuhteita.

Oletteko te hyvä tiimi? Lentävätkö navetassa, sikalassa tai tallissa vitsit vai ämpärit? Onko teillä selkeästi omat tonttinne maatilalla vai teettekö mieluiten kaiken yhdessä, vuorotellen?

Entä miten kipinän saa pysymään senkin jälkeen, kun on raahautunut marraskuisina aamuina toisen kanssa rapaisissa saappaissa hoitamaan eläimiä? Sovitaanko asioista yhdessä vai odottaako konehallissa yllättäen uusi traktori?

Voit kehua reippaasti tai kertoa muille vinkkisi siihen, miten yhtälön saa toimimaan. Voit myös kertoa jo suhteen päättäneenä, miksi yhdessäolo ei toiminut. Ehkä olet jo päättänyt, ettei seuraava kumppani astu jalallaan sinun työmaallesi vaan menee mieluiten muualle töihin.

Entä mitä haluaisit sanoa maatilalla kanssasi työskentelevälle kumppanillesi?

Kaiken ei tarvitse olla ruusunpunaista, mutta rakkautta voi tuskin tässä maailmassa olla liikaa.

Voit vastata MT:n kyselyyn nimelläsi tai anonyymisti

Aiheeseen liittyvät artikkelit