Maatalous

Brittiprofessori otti Suomen esimerkiksi maasta, jossa sioilla on saparot

Maatalous 05.11.2016

Newcastlen yliopiston professorin Sandra Edwardsin mukaan Suomen sianlihantuotanto on malli siitä, miten sikoja voidaan pitää typistämättä niiden saparoita, kertoo verkkojulkaisu The Pig Site


Markku Vuorikari
Suomalaisen sian saparo on kansainvälinen harvinaisuus.

Suomalainen saparollinen sika on ollut esillä viime viikolla Tanskassa pidetyssä kongressissa, kertoo The Pig Site -verkkojulkaisu.

Kongressissa puhunut brittiläisen Newcastlen yliopiston professori Sandra Edwards oli maininnut Suomen yhtenä harvoista maista, joissa sikojen saparoita ei typistetä. Hänen mielestään Suomea voi pitää hyvänä mallina saparollisesta sikataloudesta.

Saparoiden säilyttäminen tuottaa sioille terveyttä ja hyvinvointia, mikä puolestaan vähentää antibioottien tarvetta, The Pig Site kertoo Edwardsin maininneen.

Sikojen häntien typistäminen on Suomessa kielletty. Monissa muissa maissa se on rutiinitoimenpide, jolla halutaan estää sikoja pureskelemasta toistensa häntiä

Lue myös

Miksi suomalaissialla on saparo ja saksalaisella ei? "Kyse on asenteesta ja ammattitaidosta"

Saparollinen sika oli saksalaisvieraille ihme

Suomen saparolliset siat hämmästyttävät taas EU:ssa

Aiheeseen liittyvät artikkelit