Maatalous

Lomitusta kritisoinut Vartia ottaa tilakutsun vastaan: “Jatkoa seuraa”

Maatalous 31.05.2016

Maanviljelijä Mikko Välttilä kutsui puoluetoverinsa vihreiden kansanedustajan Antero Vartian tutustumaan maatilansa toimintaan. Vartia haluaisi lopettaa valtion lomituspalvelun.


Kimmo Syväri
Antero Vartia kritisoi valtion lomitusjärjestelmää. “Muut yrittäjät joutuvat maksamaan lomasijaisensa itse."

Maanviljelijä Mikko Välttilä ihmetteli blogikirjoituksessaan vihreiden kansanedustajan Antero Vartian halua lopettaa valtion lomituspalvelut. Hän kritisoi puoluetoverinsa halua esittää epäkohtia ja suuria numeroita miettimättä yhtään, mitä rahoilla tehdään.

"Antero kuule, mä ehdotan sulle, että tule kylään. Varaa päivä aikaa. Mä tarjoan haalarit ja kumisaappaat. Hoidetaan vähän sikoja ja kanoja ja jutellaan samalla", Välttilä ehdottaa.

"Illalla voidaan pistää meidän laidunpossua ja luomuparsaa grilliin ja käydä vaikka saunassa. Mullakin on aika hyvä sauna. Tosin se on 120 vuotta vanhempi kuin sun sauna, mutta on sitä remontoitu. Siellä on sähkövalo ja suihkukin. Ajattele, maalla."

Aihe herätti runsaasti keskustelua Maaseudun Tulevaisuuden Facebook-sivuilla. Välttilä kommentoi juttua kertoen, että Vartia oli ottanut kutsun vastaan.

"Jatkoa seuraa", hän lupasi.

Lue lisää:

Vihreiden Vartia vaatii valtion lomituspalveluiden lopettamista: “Muut yrittäjät joutuvat maksamaan lomasijaisensa itse”

Lomitusko turhaa? Mielensä pahoittanut viljelijä kutsuu puoluetoveri Vartian kylään

Vihreiden johto lyttää Vartian lomituspuheet: “Järjestelmä uudistettava joustavammaksi viljelijöille”

Aiheeseen liittyvät artikkelit