Neljännes Suomeen tuotavasta soijasta varmasti vastuullista
Soijan viljely Etelä-Amerikassa aiheuttaa suuria ympäristö- ja sosiaalisia ongelmia. Suomalaiset elintarvikeketjun yritykset tiedostavat ne hyvin, mutta vasta harva hankkii soijaa, joka on tuotettu vastuullisuuden takaavien standardien mukaisesti.
Osaston luetuimmat
- Uusi yhtiö aloittaa GEA-lypsyrobottien huolto- ja myyntiorganisaationa
- Traktorit vyöryvät taas kaupunkiin: MTK kampanjoi tasapainoisemman ruokamarkkinan puolesta kolmella paikkakunnalla
- Navetasta saa apua vaikka nepsy-lapsen pöpökammoon – maatilaympäristö on otollinen kuntoutustoimintaan
- Karu totuus paljastui sukupolvenvaihdoksen jälkeen – tilan laskelmat olivat kaunisteltuja
- Ryskypäivät on entistäkin ammattimaisempi, juhlaa unohtamatta
- Uusi kylmäpihatto hiehoille vapauttaa tilaa navetan puolelle – EU:n metsäkatoasetus ajoi hankkeen vastatuuleen vuosi sitten
- Lihan kulutus- ja tuotantomäärät pysyvät vakaina – siipikarjan kulutus noussut jo 40 prosenttiin, naudasta ylitarjontaa