Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Salaattisekoituksia pakataan pulpettikaton suojissa

Maatalous 15.04.2014

Sorrin Puutarhan uudessa tuotantolaitoksessa pilkotaan, pestään ja pakataan erilaisia salaattisekoituksia. Salaattitehtaaksi nimetty laitos ei ole perinteinen peltihalli vaan tyylikäs puurakennus.


Jaana Kankaanpää
Sorrin puutarha. Vesa ja Nina Sorrin salaattitehdas. Tehtaalla pakataan itse viljeltyjä erikoissalaatteja. Tehdas on rakennettu puusta ja ekovillasta. Aidossa mullassa kasvaneet salaatit pilkotaan, pestään, kuivataan ja pakataan hygieenisesti pusseihin ilman suojakaasua. Laatutarha-auditointi, Sorrin Puutarha sai oikeuden käyttää Kotimaiset Kasvikset ry:n Sirkkalehtilippumerkkiä.

Sorrin Puutarhan uutta tuotantolaitosta ei heti tunnista salaattitehtaaksi. Niin hyvin puinen rakennus istuu Turkulaiseen maalaismaisemaan.

Viidensadan neliömetrin laajuinen laitos hyrähti käyntiin huhtikuun alussa. ”Rakennuskustannukset olivat noin 450 000 euroa”, yrittäjä Vesa Sorr i kertoo.

Arkkitehti Vesa Arosuon suunnittelema rakennus on eristetty ekovillalla.

Pulpettikaton suojissa on lastauslaiturit, kylmiöt, salaatin käsittelytilat, toimisto ja sosiaalitilat, taukohuone ja jopa pieni kuntosali työntekijöille.

Katon muodon ansiosta korkeutta on tarpeeksi automaattivaakaa varten, mutta muuten lämmitettävää hukkatilaa on mahdollisimman vähän.

Aiheeseen liittyvät artikkelit