Maatalous

Tuottaja kimmastui: miksi kukaan ei puuttunut sikojen polttamiseen

Maatalous 24.09.2015

MT:n uutinen polttolaitokseen päätyvistä syömäkelpoisista sianruhoista kimmastutti somerolaisen tuottajan.


Kari Salonen
HK:n teurastamolla ollut lakko ruuhkautti pahasti sikojen teurastukset.

Somerolainen free range -kananmunien tuottaja Mikko Välttilä ihmettelee Uudessa Suomessa, miksi yksikään pörssisijoittaja, toimitusjohtaja, hallituksen jäsen, tehtaanjohtaja, lihanleikkaaja, teurastaja tai tuotantoeläinlääkäri ei puuttunut sianruhojen rahtaamiseen Honkajoelle hävitettäväksi.

MT:n kertoi eilen, että HK:n teurastamolta rahdataan ruuaksi kasvatettuja sikoja suoraan Honkajoen polttolaitokselle.

Välttilä kutsuu mielettömyydeksi sitä, että teurastamoon päätynyt ruuaksi kasvatettu sika haaskataan.

"Viljelijä ei saa siankasvattamisesta enää palkkaa, teurastamon on kannattavampaa haaskata liha kuin prosessoida se ruoaksi Muistaakseni se on jollakin tapaa HK:n ydinbisnestä?"

 

Mikko Välttilän puheenvuoro kokonaisuudessaan

 

MT:n uutinen 23.9. HK vie sikoja Honkajoella hävitettäväksi

Aiheeseen liittyvät artikkelit