Yle: Kesäkaneja kasvatetaan nyt lihaksi lähiruokabuumin siivittämänä
Kanit kasvavat nopeasti teuraskokoon.Yle kertoo, että lihakanien suosio on kasvanut vastavetona lihan tehotuotannolle.
Eläinten liha on ekologista, koska kanit kasvavat teuraiksi jo kolmessa kuukaudessa. Kaneja itse kasvattamalla voi varmistaa, että eläin on elänyt onnellisen elämän.
Kaninkasvattajat ry:n lihakanin tuotantokurssit ovat täyttyneet hetkessä. Ylen haastatteleman puheenjohtajan mukaan tiedonpuute on valtava, sillä viimeisin lihakanin kasvatuksesta kirjoitettu suomalainen kirja on 1940-luvulta.
Tuotantokurssin tärkein sisältö on se, miten kani teurastetaan ja nyljetään.
Siirtymä lemmikkieläimestä tuotantoeläimeksi on helpottunut citykanien myötä: suloisesta pupusta on tullut puutarhoja tuhoava vieraslaji.
Yle kertoo, että lihakaninkasvattajat eivät silti tee harrastuksestaan numeroa, sillä oman kanin syöminen voi aiheuttaa kummeksuntaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

