Metsä

Ilkka: Lapuan saha teki yli miljoonan euron tappion

Metsä 11.08.2017

Toimitusjohtajan mukaan huono tulos johtuu suuriksi paisuneiden varastojen alaskirjauksista.


Kari Salonen
Lapuan sahan huono tulos johtuu toimitusjohtajan mukaan suurelta osin mittaviksi paisuneista varastoista, joista jouduttiin tekemään suuria alaskirjauksia.

Lapuan Saha teki 1,3 miljoonaa euroa tappiota viimeisimmällä tilikaudellaan, kertoo Ilkka-lehti. Liikevaihtoa kertyi runsaat 20 miljoonaa euroa.

Tilikautta oli pidennetty, joten se koskee ajankohtaa 1.7.2015–31.12.2016. Edeltävällä 12 kuukauden tilikaudella liikevaihto oli 14,1 miljoonaa euroa ja tappiota kertyi 2,5 miljoonaa euroa.

Sahan tuotantomäärä on 75 000 kuutiota kuusi- ja mäntysahatavaraa vuodessa, yhtiö kertoo verkkosivuillaan.

Yhtiön toimitusjohtaja Kyösti Kurkela kertoo Ilkalle, että tilanne näyttää nyt paremmalta. Huono tulos johtuu aiemmin suureksi paisuneesta varastosta.

”Sieltä tuli miljoonan euron tappiot siitä, että epäkurantteja varastoja realisoitiin.”

Kurkela toteaa, ettei yhtiön maksukyvyssä ole ongelmia. Sahalla on kesän aikana tehty uudistuksia muun muassa automatiikkaan ja tukin lajittelulinjaan.

Hän ennakoi, että kuluvan vuoden aikana syntyy tuotannossa uusi ennätys.

Lapuan Saha ja EPV Energia omistavat puoliksi puunhankintayhtiö EPM Metsän. Lapuan Sahalla on tilinpäätöksen mukaan yhteensä 4,6 miljoonaa euroa pääomalainaa yhtiön omistajilta ja EPM Metsä Oy:ltä, kertoo Ilkka.

Ilkan juttu aiheesta (vaatii tilauksen)

Aiheeseen liittyvät artikkelit