Metsä

Metsäkonealan työntekijät: Seitsemän vuoden vastaantulo palkkaratkaisuissa saa riittää

Metsä 17.07.2017

Äänekosken valmistuva biotuotetehdas lisää työntekijöiden määrää puutavaraterminaaleissa, ja metsäkonealan kausivaihtelu tasoittuu.


Kari Salonen
Äänekosken uusi jätti lisää puun käyttöä 5,5 miljoonaa kuutiometriä vuodessa, mikä vahvistaa metsäkonealan ja puutavaraterminaalien työntekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Metsäkonealan ja puutavaraterminaalien työntekijät linjasivat viikonloppuna tavoitteitaan tuleviin palkkaneuvotteluihin.

"Seitsemän vuoden vastaantulo keskitetyissä palkkaratkaisuissa saa riittää", todetaan metsäkonealan valtakunnallisen kokouksen kannanotossa. Kokous pidettiin Imatralla.

Uuden teollisuusliiton syntymistä kokousväki kiitteli. Uuden teollisuusliiton muodostavat fuusioituvat Puuliitto, Team Teollisuusalojen ammattiliitto ja Metalliliitto.

"Yhteen hiileen puhaltamalla ja rakentavasti neuvottelemalla olemme mukana luomassa edellytyksiä vahvalle talouskasvulle."

Liittokohtaiset metsäkonealan palkkaneuvottelut vuoden 2018 alussa ovat kaikkien metsäkonealalla ja puutavaraterminaaleissa työskentelevien yhteinen toive.

"Teollisuusliiton tulevat avaukset palkkamallista on otettava työnantajaleirissä vakavasti vastaan. Vientiteollisuuden palkkakehityksellä tulee olemaan merkittävä asema tulevaisuuden työehtosopimuksien palkankorotustasoa määriteltäessä."

Kokouksen kannanotossa todetaan, että työntekijöiden keskuudessa vallitsi pitkästä aikaa toivo paremmasta tulevaisuudesta.

Äänekosken biotuotetehtaan käynnistyminen lisää puun käyttöä 5,5 miljoonaa kuutiometriä vuodessa. Sen seurauksena puutavaraterminaalien työntekijämäärä kasvaa ja metsäkonealan kausivaihtelu tasoittuu.

Metsäteollisuudessa on pitkään oltu huolissaan alan työvoiman riittävyydestä. Työntekijäpuolella ollaan huolestuneita enemmänkin siitä, että lakeja ja sopimuksia rikkovien työnantajien määrä on ollut viime vuosina kasvussa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit