Metsä

Sähköiseen kauppapaikkaan Kuutioon rekisteröityminen on metsänhoitoyhdistyksille maksutonta tänä vuonna

Metsä 18.05.2017

”Kilpailun piiriin saadaan nyt sellaisia puueriä, jotka aikaisemmin eivät ole olleet”, MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen sanoo.


Kari Salonen
Metsänomistajan puukaupasta saamaan tuloon voi vaikuttaa huomattavasti se, kuinka rungon katkonta ja tukin talteen otto toteutuu.

Sähköiseen puukauppa­paikkaan Kuutio.fi -palveluun rekisteröityminen ei maksa metsänhoitoyhdistyksille tänä vuonna mitään, sillä MTK maksaa perusmaksun yhdistysten puolesta.

Perusmaksun maksamalla MTK haluaa vauhdittaa Kuutio.fi -palvelun käyttöön ottoa.

Vain palvelun kautta toteutuneista puukaupoista peritään yhdistyksiltä maksu.

Jos metsänhoitoyhdistys on pelkästään rekisteröityneenä, se saa lisäkuluitta palvelun kautta metsänomistajilta tulevat mahdolliset yhteydenottopyynnöt.

Yksityiselle metsänomistajalle Kuutio.fi -palvelu on aina maksutonta.

Toistaiseksi kymmenkunta metsänhoitoyhdistystä on ehtinyt liittyä Kuutioon. Kaikkia metsänhoitoyhdistyksiä palvelu ei heti alkuun ole innostanut.

Kuutio.fi -palvelun takana on Suomen Puukauppa Oy, jonka perustajaosakkaita ovat sekä puunmyyjät että -ostajat.

MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen sanoo, ettei palvelun lanseeraus ole Suomen Puukauppa Oy:n osalta ollut niin onnistunut kuin se olisi voinut olla.

”Siellä on ollut paljon isoja kysymysmerkkejä hinnoitteluun, käyttöön ottoon ja sisältöön liittyen.”

Nyt tuntuma on Hakkaraisen mukaan kuitenkin se, että metsänhoitoyhdistyksissä kiinnostus on selvästi viriämässä.

”Olen aika luottavainen, että metsänhoitoyhdistykset ja koko metsänomistajakenttä ymmärtävät palvelun merkityksen ja että tämä lähtee liikkeelle”, Hakkarainen sanoo.

Hakkarainen muistuttaa, että metsänomistajan kannalta puukaupassa on tärkeää kilpailutus ja Kuutio helpottaa tarjouspyyntöjen tekemistä.

”Kilpailun piiriin saadaan nyt sellaisia puueriä, jotka aikaisemmin eivät ole olleet.”

Metsänomistajan puukaupasta saamaan tuloon voi vaikuttaa huomattavasti se, kuinka rungon katkonta ja tukin talteen otto toteutuu.

Metsänomistajat tarvitsevat esimerkiksi juuri katkontaan ja katkonnan valvontaan liittyvää palvelua metsänhoitoyhdistyksiltä myös tulevaisuudessa, koska Kuutio ei auta metsänomistajaa tarjousten vertailussa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit