Lukijalta

Missä on rahat piilossa?

Lukijalta 17.02.2017

Kaikki tämän hyvän jakaminen on vain poliittista peliä, tulevia vaalia odotellessa.

Missä ovat rahat, kun nykyinen hallitus ei ole niitä löytänyt? Tätä ihmettelen kuunnellessani SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreitten puheita, joissa kaikille tuntuu löytyvän jaettavaa.

Esimerkiksi koulutus- ja sosiaalipuoli olisivat saamassa rahaa, kunhan päästään nykyisestä hallituksesta eroon. Tätähän tämä kolmikko on koko hallituskauden viestittänyt.

Kuunnellessani 3.2. aamulla Ylen tv-ohjelmassa vasemmiston Li Anderssonia, rahoja tuntui löytyvän mainitsemilleni aloille. Mitä tapahtuisi, jos sote-uudistus laitettaisiin uuteen käsittelyyn, jota hän haluaa?

Mitä on sanottu, kun kattilan ympärillä on liikaa hämmentäjiä? Edellinen hallitus oli hyvä esimerkki.

Näillä sosiaalipuolen ja koulutuksen rahoituslupauksilla nämä kolme puoluetta ovat lähteneet nousuun. Kaikki tämän hyvän jakaminen on vain poliittista peliä, tulevia vaalia odotellessa.

Nämä kaksi alaa ovat kyllä tärkeitä rahoituskohteita, mutta työttömyysasia pitää saada ensin korjaantumaan. Tarkoitan, että yritysmaailma on se, mistä saadaan varoja, joilla nämä rahoitustarpeet hoidetaan.

Kun kotimaan- ja vientitoiminta pelaa, syntyy rahavirtoja, mistä saadaan myös näihin edellä mainittuihin aloihinkin rahoitusta.

Minne ovat lähteneet perussuomalaisten kannattajat? Tuntuu, että puolueella on menossa syöksy pienpuolueeksi. Luultavasti kannattajat ovat lähteneet mainittujen oppositiopuolueiden lupausten perässä. Vai olisiko tullut ikävä tällaiseen opposition käyttäytymiseen, millä perussuomalaisetkin jytkynsä saivat aikaan?

Toivottavasti presidentti Niinistön puhe valtiopäivän avajaisissa avasi myös eduskunnan ja kansan silmät, missä todella mennään. Samoin yhtä terävää oli eduskunnan puhemiehen Maria Lohelan puhe.

Toivotaan, että oppositio ottaa jarrut irti ja unohtaa ei-sanan ja lähtee hallituksen kanssa käsittelemään liikenneväylien rahoitusta. Olettaisin, että yhteisyrityksen muodossa rahat löytyvät.

Pääministeri Sipilä toivoi haastattelussa opposition mukaantuloa, vai olisiko tässäkin liikaa hämmentäjiä. Päätökset voisivat taas vain venyä, mutta toivotaan parasta.

Matti Latva-Panula

Ilmajoki

Aiheeseen liittyvät artikkelit