Arhinmäestä kahdeksas presidenttiehdokas

Politiikka ja talous
18.11.2011 08:31 Kommenteja: 0
Tekstin koko: A A A

Vasemmistoliitto valitsee presidenttiehdokkaansa viikonloppuna. Paavo Arhinmäki on presidenttikisan nuorin ehdokas. Kuvassa puoluesihteeri Sirpa Puhakka (vas.), Arhinmäki ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie.

Tuore ehdokas ennustaa, että presidentinvaalikampanjassa puhutaan ennen kaikkea ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Arhinmäki vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä.

Presidenttikisa saa kahdeksannen ehdokkaan vasemmistoliitosta.

Puolueen pää-äänenkannattaja Kansan Uutiset kertoi perjantaina, että puolueen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on valmis asettumaan ehdolle.

Puoluevaltuusto päättää ehdokkaasta sunnuntaina Helsingissä.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Arhinmäki oli pitkään naisehdokkaan kannalla.

”Mutta kun olen kuunnellut vasemmiston ihmisiä ympäri Suomen, on vahvasti toivottu, että juuri minä lähtisin ehdolle”, hän sanoo lehdessä.

Arhinmäki ennustaa, että presidentinvaalikampanjassa puhutaan ennen kaikkea ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, josta presidentti vastaa yhdessä valtioneuvoston kanssa.

Ministerin mukaan Vasemmistoliitosta tulee ainoa selvästi Nato-vastainen ehdokas.

”Saimme ajettua hallitusohjelmaankin kirjauksen, joka takaa, että tällä hallituskaudella ei edes valmistella Suomen liittymistä Natoon. Vasemmistoliitosta tulee ainoa selvästi Nato-vastainen ehdokas”, hän toteaa.

http://www.kansanuutiset.fi

Janne Impiö
Tulosta
Lähetä kaverille Jaa:

Kirjoita artikkelille ensimmäinen kommentti.


1836805

MT:n vanhat kuvat

Museovirasto ja Suomen valokuvataiteen museo siirtävät MT:n uutiskuvia digitaaliseen arkistoon. Katso video lehtikuvaaja Erkki Voutilaisen työstä.