Politiikka

Eero Heinäluoma kehuu Suomen ulkopolitiikkaa: "Erityistä arvostusta meille Yhdysvalloissa tuo priimakunnossa pidetty puolustus"

Politiikka 10.11.2017

Donald Trumpin ja Suomen politiikat eroavat täysin toisistaan mutta maiden suhteet ovat silti erittäin hyvät.


Kari Salonen
Eero Heinäluoma.

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) pitää yllättävänä, miten hyvät Suomen ja Donald Trumpin johtaman Yhdysvaltojen välit ovat. Vaikka maiden politiikat eroavat valtavasti toisistaan, erään lausunnon mukaan suhteet ovat nyt paremmat kuin koskaan.

"Suomen hyvin hoidettu ulko- ja turvallisuuspolitiikka kantaa tässä hedelmää. Erityistä arvostusta meille Yhdysvalloissa tuo priimakunnossa pidetty puolustus", Heinäluoma arvioi.

"Vahva oma puolustus ja merkittävä sotilaallinen suorituskyky Pohjolassa tekevät maastamme amerikkalaisille arvostetun keskustelukumppanin."

Hän pitää Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattisin vierailua Helsingissä onnistuneena.

"Mattis on tainnut ymmärtää asioitamme aika oikein, kun hän tiistaina sanoi arvostavansa Suomen toimintaa sotilasliittojen ulkopuolella. Puolustusministeri sanoi Yhdysvaltojen kunnioittavan Suomen päätöstä pysyä sotilaallisesti liittoutumattomana."

Heinäluoman mukaan amerikkalaisille sillä on merkitystä, että Suomi tuottaa alueelle turvallisuutta ja omaa hyvät välit kaikkiin toimijoihin.

"Jos Yhdysvallat arvostaa Pohjolan vakautta ja Suomen roolia tämän vakauden yhtenä tuottajana, olemme onnistuneet tekemään kahdenkeskisissä suhteissamme jotakin oikein."

Lue koko kolumni täältä

Aiheeseen liittyvät artikkelit