Ravintola-ala protestoi alkuperämerkintöjä vastaan – jopa 60 ilmoitettavaa raaka-ainetta päivässä
MaRan mukaan maa- ja metsätalousministeriö on asettamassa ravintolat mahdottomaan asemaan.
MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi kertoi järjestön kannoista infossa Helsingissä. LEHTIKUVA / Vesa MoilanenMatkailu- ja ravintola-ala protestoi maa- ja metsätalousministeriön ruoan alkuperämerkintöjä koskevia linjauksia vastaan.
Alan etujärjestön MaRan mukaan maa- ja metsätalousministeriö on asettamassa ravintolat mahdottomaan asemaan, kun se ehdottaa, että ravintoloiden on ilmoitettava kuluttajille tuoreen lihan ja kalan sekä kalajalosteiden alkuperä kirjallisesti.
MaRa muistuttaa, että ravintoloiden lounasmenut voivat vaihtua joka päivä ja ravintolassa voi olla päivittäin jopa 50–60 eri raaka-ainetta, joiden alkuperä olisi ilmoitettava.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
