Politiikka

Päivi Räsänen teki kirjallisen kysymyksen suurmoskeijasta

Politiikka 17.03.2017

Supo selvittää parhaillaan moskeijahankkeen taustoja.


Päivi Räsänen pitää moskeijahanketta ongelmallisena. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen Helsingin suurmoskeijahankkeesta.

Räsäsen mukaan hankkeeseen liittyy paljon ongelmia, joten hallituksen on syytä selvittää sen taustoja, ulkomaisen rahoituksen kanavia ja rahoituksen tarkoitusperiä. Samalla hallituksen tulee varmistaa, että päätöstä tehtäessä huomioidaan riittävällä tavalla turvallisuusnäkökohdat.

Räsäsen mukaan Euroopan maista löytyy useita esimerkkejä moskeijoista, joissa on suljettujen ovien takana levitetty väkivaltaisen radikalisoitumisen sanomaa sekä kannustettu sharialain noudattamiseen.

"Muslimeilla on oma uskonnonvapautensa kokoontua, mutta juuri muslimiväestön keskuudesta on kuitenkin ilmaistu vakava huoli siitä, että suurmoskeijan rahoituksen toteutuessa moskeija tulee olemaan vain pienen piirin hanke ja sunnien ja shiiojen väliset konfliktit ja jännitteet rantautuvat Suomeen", ex-sisäministeri kirjoittaa tiedotteessaan.

Myös Suojelupoliisin mukaan Suomen viranomaisten on oltava selvillä moskeijan rahoituksesta ja siihen liittyvistä vaikutteista. Supo selvittää parhaillaan moskeijahankkeen taustoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit