Politiikka

Sipilä: Hallituksen parlamentaarisen pohjan muutos ei anna aihetta uusille vaaleille

Politiikka 19.06.2017

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman esittää hallitukselle epäluottamuslausetta.


LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Juha Sipilä antoi tänään eduskunnalle valtioneuvoston tiedonannon hallituspohjan muutoksesta.

Hallituksen parlamentaarisen pohjan muutos ei anna aihetta ennenaikaisten eduskuntavaalien järjestämiseksi, sanoo pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Uusia vaalien järjestäminen on Sipilän mukaan tarpeen vain erittäin poikkeuksellisissa tilanteissa.

Sipilä antoi tänään eduskunnalle valtioneuvoston tiedonannon hallituspohjan muutoksesta.

Tiedonannon käsittelyn jälkeen eduskunta mahdollisesti äänestää hallituksen luottamuksesta.

Hallitus aikoo jatkaa entisillä ministereillä, vaikka hallituspuolue perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi viime viikolla kahtia. Kaksikymmentä kansanedustajaa lähti puolueesta ja perusti Uusi vaihtoehto -ryhmän. Lähtijöiden joukossa ovat kaikki entiset perussuomalaisten ministerit.

Oppositio on kritisoinut tiukasti Uuden vaihtoehdon nousua hallitukseen. Ryhmän kansanedustajia on arvosteltu arvojen myymisestä.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman katsoo, että pääministeri Juha Sipilä käveli viime viikon ratkaisuillaan eduskunnan ylitse.

Lindtman kommentoi eduskunnassa valtioneuvoston tiedonantoa hallituspohjan muutoksesta.

Lindtmanin mukaan tapa, jolla hallitus koottiin ei edusta avoimen kansanvaltaisen demokratian toimintaperiaatteita. Tämän vuoksi hän esittää hallitukselle epäluottamuslausetta.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren mukaan viime viikon hallituspohjan vaihdos oli "härski näytelmä".

Huhtasaaren mukaan hallituksen kulisseissa oli jo pidempään juoniteltu vaihto-operaatiota. Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kutsuminen hallitusneuvotteluihin oli Huhtasaaren mukaan pelkkä näytelmää ja hallituksessa vedottiin perusteettomiin verukkeisiin, jotta perussuomalaisista päästiin eroon.

Uutista täydennetty 19.6. klo 13:36 Huhtaasaaren kommenteilla

Aiheeseen liittyvät artikkelit