Kommentit

Lihasoossi – trendiruokaa vuonna 2050?

Linnea Nordling
Kommentit 11.11.2017

Muoti-ilmiöt tunnetusti painuvat unohduksiin ja pulpahtavat joskus uudestaan pintaan.

Hyönteisruoka, laboratorioliha, nyhtö­kaura, härkis, mifu – tämän hetken ruokatrendien aallonharjalla on monia eksoottisen kuuloisia elintarvikkeita.

Kuinka moni niistä lyö itsensä läpi tulevaisuudessa ja vakiinnuttaa paikkansa valtavirran ravintona? Sitä on vaikea etukäteen sanoa.

Varmaa kuitenkin on, että trendit muuttuvat.

Naurammeko 2050-luvulla nykyajan sirkkabuumille samaan tapaan kuin nyt 1980-luvun olkatoppausmuodille? Vai ovatko sirkat kenties lyöneet itsensä läpi ja suurin osa Suomen sikaloista on vaihtunut sirkkaloiksi?

Onko lihansyönti tulevaisuudessa vähemmistön erityisruokavalio, kuten vegetarismi tänä päivänä?

Kysymyksiä tulevaisuuden kuluttajasta on enemmän kuin vastauksia.

Muotivirtausten ohella vaikuttaa tieto: Mitä tiedämme terveellisestä ja vastuullisesta ruokavaliosta?

Kumoutuuko osa esimerkiksi nykyajan ravitsemussuosituksista, kun tieto karttuu. Onko voi lopulta terveellistä vai ei?

Uutuudet tuntuvat usein tuoreilta ja kiinnostavilta. Tuotteiden uutuusarvo ei kuitenkaan jatku ikuisuuksia.

Kenties lihasoossi perunoilla on trendiruokaa vuonna 2050. Muoti-­ilmiöt kun tunnetusti toistuvat.

Aiheeseen liittyvät artikkelit