Apetitkin iskee vegaanibuumiin: Jauhelihapihviä muistuttavat kasvisjauhispihvit tehdään ulkomaisesta herneproteiinista
Vegaaniruokavaliota noudattaville tulee uusia tuotteita kuin turkinhihasta. Nyt vuorossa on Apetit — se tuo markkinoille pakastetut kasvisjauhepihvit ja -pyörykät.
Apetitin pakasteuutuuksissa ei ole gluteenia, soijaa, munaa, maitoa eikä lihaa, mutta sen sijaan herneproteiinia, kuitua, mausteita ja sakeuttamisaineita. Kuva: Riitta MustonenApetitin kasvisjauhistuotteet eroavat sen aiemmin markkinoilla olleista kasvispihveistä juuri siinä, että ne sopivat myös vegaaneille eli niissä ei ole käytetty kananmunaa tai maitotuotteita.
Uusissa tuotteissa pääraaka-aineena on vedellä turvotettu herneproteiini, joka ainakin toistaiseksi tuodaan ulkomailta. Kyseistä hernejauhetta ei tuoteta Suomessa.
Uutuudet muistuttavat jauhelihasta valmistettuja: jauhelihapihvin näköinen kasvisjauhispihvi, lihapullamainen -pyörykkä ja paneroitua kanapihviä muistuttava Crispy chick.
Apetitin tuoteryhmäpäällikkö Riikka Haarasilta-Suutarinen uskoo, että ihmiset käyttäisivät kasviperäisiä tuotteita nykyistä useammin aterian pääainesosana, jos niitä saisi helposti ja herkullisesti.
Myöhemmin keväällä Apetit tuo markkinoille valmisruokalämpötilan kasvisjauhistuotteet.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
