Ruoka

Pyydä perkuutähteet mukaan, kun ostat kalafileet – saat maukkaan liemen

Ruoka 12.10.2017

Kalan perkuutähteitä ei kannata missään nimessä heittää pois, sillä niistä saa hyvän liemen. Et enää tarvitse kalaliemikuutioita.


Jaana Kankaanpää
Reilusti tillisilppua ja pari voinokaretta antaa loppusilauksen suomalaiseen siikakeittoon.

Peratessa ja fileoitaessa syntyvät tähteet kannattaa hyödyntää maukkaaseen kalaliemeen. Pyydä ne mukaan, kun ostat kalaa kaupan kalatiskiltä.

Perkaustähteiden lisäksi kalaliemeen voi käyttää pikkukaloja, esimerkiksi onkiahvenia.

Huuhtele kalantähteet ja ruodot kylmällä vedellä.

Laita noin kilon verran perkaustähteitä tilavaan kattilaan ja lisää päälle pari litraa vettä ja teelusikallinen suolaa. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja kuori vaahto.

Lisää sipuli lohkoina, muutama pippuri, laakerinlehti ja pari persiljanoksaa.

Keitä hiljalleen puolisen tuntia ja siivilöi lopuksi liemi.

Voit keittää lientä vielä kokoon, jolloin maku voimistuu.

Käytä valmista lientä keiton pohjaksi kalaliemikuutioiden tilalla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit