Ruoka

Evijärveläinen Sillankorvan Yrttijuustola palkittiin Inno Elma-tunnustuksella

Ruoka 10.11.2017

Palkinto myönnetään vuosittain maaseudun innovatiiviselle kehittäjälle.


Jaana Kankaanpää
Sillankorvan juustoja.

Sillankorvan Yrttijuusto Evijärveltä on voittanut 3 000 euron arvoisen Inno Elma -palkinnon Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Elma-maaseutumessuilla.

Sillankorvan Yrttijuusto valmistaa oman tilan maidosta vähärasvaisia tuorejuustoja sekä säilöntäaineettomia marjajäädykkeitä.

Inno Elma -palkinto myönnetään vuosittain kotimaiselle maaseudun start-up- tai kasvuyritykselle. Tänä vuonna vuorossa oli elintarvikealan yritys.

"Kyseessä on hieno ruokalan innovaatio, joka edustaa erinomaisesti suomalaista lähiruokaa. Lisäksi yritys on rohkeasti lähtenyt etsimään uusia markkinoita tuotteelleen aina Kiinasta asti. Rohkeus ja ennakkoluulottomuus nousivatkin erityisansioina laadukkaan tuotteen lisäksi", perustelee ratkaisuaan palkinnon saajan valinnut 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski.

"Toivon, että Sillankorvan Yrttijuusto antaa esimerkillään uskoa myös muille alan pienille toimijoille

Sillankorvan Yrttijuusto on osallistunut messuille Shanghaissa. Sen myötä yhtiö on saanut Kiinasta yrityksen tuotteista kiinnostuneen yhteistyökumppanin. Yhtiö on jo läpäissyt Eviran vientilupatarkastuksen. Nyt se odottaa Kiinan viranomaisten hyväksyntää voidakseen aloittaa tuotteidensa viennin Kiinaan.

Palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa Isokummun lammastila, Arctic Warriors, Kakkaramäki Oy Rock and Lake -verkosto, Saparokuja Oy, Lieksan Matkakaverit tmi ja Marjavasu.

Aiheeseen liittyvät artikkelit