Ruoka

Suomi luopui hakemasta Bocuse d'Or -osakisaa vuodelle 2020 – Uusi haku seuraavaan kisaan 2022 käynnistyy heti

Ruoka 21.12.2017

Julkista rahaa kisan järjestämiseen olisi tarvittu puoli miljoonaa euroa. Aika ei riittänyt vakuuden varmistumiseen.


Menestys kokkikilpailuissa lisäisi Suomen kiinnostavuutta ruokamatkailumaana, uskotaan ELO-säätiössä.

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO sai hakupaperit kasaan, mutta määräaikaan mennessä jäi puuttumaan tieto julkisen tahon vakuudesta, kertoo ELO-säätiön toimitusjohtaja Seija Kurunmäki.

Hakijat eivät tästä lannistuneet, vaan yrittävät saada seuraavat kisat vuonna 2022 Suomeen.

Vuoden 2020 osakilpailua ovat hakemassa Viro, Puola ja Kroatia.

Kyseessä on maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d'Orin Euroopan osakilpailu, joka järjestetään joka toinen vuosi. Ensi keväänä kisa pidetään Italian Torinossa.

Loppukilpailut eli kokkien maailmanmestaruuskisat järjestetään joka toinen vuosi Ranskan Lyonissa. Euroopassa kilpailevista 24 maasta loppukisaan pääsee puolet. Muilta mantereilta tulee toiset kaksitoista finalistia.

ELO-säätiön puheenjohtaja Leena Saarinen harmittelee menetettyä mahdollisuutta. Julkisen vakuuden hankkimiseen ei osattu varata tarpeeksi aikaa.

”Bocuse d’Or -osakilpailun saaminen on niin tärkeä askel Suomen ruokamaineen luojana, että alamme tosissamme valmistella yhteistyötä, jotta olemme vuonna 2022 kaikkein kiinnostavin hakijamaa. Kun aloitamme heti, on aikaa riittävästi."

Aiheeseen liittyvät artikkelit