Ruoka

Taas uusi hyönteisruoka kauppoihin: Näkkileipää kotimaisista sirkoista

Ruoka 10.01.2018

Uutuuden tuo markkinoille viime vuonna perustettu Griinsect Oy.


Griinsect Oy
Hyönteisnäkkäri sisältää sirkkaa 6–8 prosenttia.

Griinsect Oy on ryhtynyt valmistamaan näkkileipää, joka sisältää suomalaista kotisirkkaa.

Sirkkapitoisuus on 6–8 prosenttia. Osa sirkoista on tuotteessa kokonaisina.

Vuonna 2017 perustetulla yrityksellä on yli 10 hyönteistuottajaa.

Griinsectin mukaan hyönteiset ovat erinomainen ja tavalliseen lihantuotantoon verrattuna ekologinen proteiinin lähde.

Yhtiö viittaa tutkimukseen, jonka mukaan hyönteisruokakilon tuottamiseen tarvitaan vain 2,1 kiloa rehua.

Vastaava luku on siipikarjalla 4,5, sialla 9,1 ja naudalla 25. Myös vettä kuluu ja kasvihuonekaasuja syntyy vähemmän kuin perinteisten kotieläinten kasvatuksessa.

Sirkkanäkkäriä saa aluksi Ruohonjuuri- ja Punnitse & Säästä -liikkeistä sekä FreshStop-kahviloista. Griinsect tähtää myös vientiin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit