Ruoka

Helsinkiläiskaupat palkittiin parhaina vihanneskauppoina

Ruoka 18.01.2017

K-citymarket Helsinki Itäkeskus ja S-market Bulevardi nappasivat parhaiden HeVi-kauppojen palkinnot.


Jaana Kankaanpää
Helsinkiläiskaupat pärjäsivät hedelmä- ja vihannesosastojen kilpailussa.

Tämän vuoden parhaat hedelmä- ja vihanneskaupat ovat ovat K-citymarket Itäkeskus ja S-market Bulevardi Helsingistä. Luomusarjan paras kauppa on K-supermarket Kasarmi Helsingistä. Luomuhevin eteen tehdystä työstä palkittiin kunniamaininnalla myös oululainen K-Citymarket Kaakkuri ja S-market Siilinjärvi.

Vuoden Paras HeVi-kauppa on ammattilehti Puutarha-Sanomien kilpailu, joka järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Luomu oli toista kertaa mukana mittelössä. Kilpailulla halutaan muistuttaa, että laadukas hedelmä- ja vihannesosasto on keskeinen vetovoimatekijä koko kaupalle.

HeVi-kauppakilpailun finaalissa oli kuusi kauppaa, joista yleisö sai videoiden perusteella äänestää parasta. Lopullisen valinnan tekivät Puutarha-Sanomien ja Pro Luomun asiantuntijaraadit. Kilpailun voittajat julkistettiin 18.1. pidetyssä Hevi-Gaalassa.

"Houkuttelevat hevi-osastot lisäävät kasvisten kulutusta. Kasvisten tuotantoketju viljelijästä kaupan henkilökuntaan saakka tekee siten kansanterveydellisesti tärkeää työtä", painottaa Puutarha-Sanomien päätoimittaja Jouko Tikkanen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit