Jahti-lehti: Niinistö palauttaa riistan linnan ruokapöytään

Ruoka
23.02.2012 10:15 Kommenteja: 1
Tekstin koko: A A A

Tuleva presidentti Sauli Niinistö aikoo tarjota vierailleen myös kotimaista riistaa.

Tasavallan presidentin vaihtuminen aiheuttaa muutoksia myös presidentinlinnan ruokatarjoiluihin. Viime vuodet pöydistä puuttunut riistanliha tekee paluun linnan ruokalistoille.

Ensi keskiviikkona tasavallan presidentin tehtävät vastaanottava Sauli Niinistö aikoo tarjota vierailleen myös riistaruokia. Asiasta kertovan tuoreen Jahti-lehden mukaan riista ei ole viime vuosina kuulunut linnan tarjoiluihin.

Lehti kysyi tulevalta presidentiltä esimerkiksi hirven ja valkohäntäpeuran soveltuvuutta edustustarjoiluihin.

”Kyllähän presidentinlinnassa, jos missä, tulee panostaa kotimaiseen ruokaan. Varmasti myös kotimaista riistaa löytyy listalta”, Niinistö toteaa vastauksessaan.

Niinistön mukaan kotimainen riista on oiva raaka-aineena maukkaille aterioille.

Niinistö on profiloitunut aiemminkin metsästysasioissa, vaikkei hän itse metsästystä harrastakaan. Viime marraskuussa hän toimi yli 3 000 osallistujaa keränneen Uudenmaan Erätulien suojelijana.

Väistyvä presidentti Tarja Halonen on suosinut edustustarjoilussaan muun muassa kotimaista kalaa sekä pientuottajien erikoistuotteita.

Jussi Martikainen
Tulosta
Lähetä kaverille Jaa:
Näytä kommentit Kommentoi artikkelia

1836805

MT:n vanhat kuvat

Museovirasto ja Suomen valokuvataiteen museo siirtävät MT:n uutiskuvia digitaaliseen arkistoon. Katso video lehtikuvaaja Erkki Voutilaisen työstä.