Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Jauhopeukalo keskellä kämmentä: Äitienpäiväkakku helposti

Ruoka 11.05.2017

Kakku kuuluu erottamattomasti äitienpäiväjuhlallisuuksiin. Tällä ohjeella osaat tehdä kakun, vaikka jauhopeukalosi olisi keskellä kämmentä.


Jaana Kankaanpää
Värikkäillä hedelmillä koristeltu kakku on valmis pöytään kannettavaksi.

Tee kakku valmiille torttupohjalle. Kostuta kunnolla, levitä päälle kermainen rahkapilvi ja runsaasti hedelmiä, suklaata, marjoja. Äiti ilahtuu.

Äitienpäiväkakku

noin 8 annosta

Pohja

3 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

tai

valmis torttupohja

Kostutus

1/2 – 1 dl maitoa

Täyte

2 dl kuohukermaa

1 prk (200 g) päärynä-kinuskirahkaa

1 tl sokeria

Koristeeksi

hedelmiä (vesimelonia, rypäleitä, säilykepersikkaa)

sitruunamelissaa

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon, sekoita varoen puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kakkupohja, anna jäähtyä.

Kostuta torttupohjan reunat ja syvennys maidolla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen rahka ja sokeri. Levitä rahkavaahto torttupohjalle kuohkeasti. Koristele pilkotuilla hedelmillä ja sitruunamelissalla. Anna vetäytyä viileässä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki:

Jos kakkupohjan teko itse ei onnistu, puuttuu vaikka raaka-aineita tai uuni, niin osta kaupasta valmis torttupohja ja täytä se.

Aiheeseen liittyvät artikkelit