Ruoka

Kerro rakkain karkkimuistosi

Ruoka 18.03.2017

MT kerää lukijoiden muistoja karkeista. Kerro myös, onko makeisten valmistusmaalla väliä?


Kimmo Haimi
Suomalainen syö vuodessa noin 14 kiloa karkkia. Kiinnostaako herkkujen alkuperä kuluttajaa?

Isotätini asui tummilla antiikkihuonekaluilla varustetussa arvoasunnossa Helsingin Munkkiniemessä. Siellä piti käyttäytyä. Naamaa ei esimerkiksi saanut lähmiä paljain käsin, koska "hieno nainen koskee kasvoihinsa vain servetillä".

Lapsivieraalle tarjottiin aina kristallikiposta After Eight -minttusuklaata, joka oli hieman väkevää alle kouluikäisen makuun. Noh, suklaata se kumminkin oli, joten niitä piti yrittää hivuttautua ottamaan mahdollisimman monta.

Vielä aikuisenakin kyseiset konvehdit johdattavat noihin muistoihin.

Millaisia muistoja sinulla on karkeista? Mikä on ollut suosikkimakeisesi pisimpään? Entäpä katsotko karkkiostoksilla, missä maassa herkut on valmistettu?

MT kerää lukijoiden vastauksia Viikonvaihde-liitteessä 24.3. ilmestyvään karkkinumeroon.

Kommentoi jutun alle tai lähetä sähköpostia osoitteeseen viikonvaihde@maaseuduntulevaisuus.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit