Kuluttajat äänestivät Puhtikaura-kaurapuuterin vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi 2016
Viipurilaisen Kotileipomon Puhtikaura-kaurapuuteri voitti Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailun. Voittaja ratkesi huhtikuussa pidetyllä yleisöäänestyksellä, jossa oli mukana viisi raadin valitsemaa finalistituotetta.
Tuomas, Teppo ja Joonas Ylä-Hemmilä toivat markkinoille uuden innovatiivisen kauratuotteen, joka sitoo nestettä erityisellä tavalla. Kuva: Jaana KankaanpääPuhtikaura on täysjyväkaurasta valmistettu hienojakoinen esikypsennetty jauhe, joka sitoo nestettä erityisellä tavalla ja pitää nälän loitolla pitkään. Sitä voi sekoittaa nesteeseen, esimerkiksi jugurttiin tai lettu- ja sämpylätaikinaan.
Runsaasti betaglukaania sisältävän Puhtikauran takana on Vääksyssä toimiva perheyritys Viipurilainen Kotileipomo sekä Taivalkosken Mylly, jossa tuote valmistetaan.
"Puhtikaura tarjoaa uudenlaisen tavan käyttää kauraa helposti ja nopeasti. Uskomme tuotteen mahdollisuuksiin niin Suomen markkinoilla kuin viennissäkin. Tämä on meille työvoitto ja merkki siitä, että Puhtikauran markkinoille tuominen kannatti", iloitsee Teppo Ylä-Hemmilä Viipurilaisesta Kotileipomosta.
Kotimaisesta kaurasta valmistettu Puhtikaura jatkaa kotimaisen kauran voittokulkua Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailussa, sillä viime vuonna palkinnon voitti kaurasta jalostettu Fazer Alku -sadonkorjuupuuro.
Kilpailun finalistit valinnut raati kuvaili Puhtikauraa seuraavasti: "Suomalaista kauraa innovatiivisessa muodossa. Koko perheen uudenlainen välipalan täydentäjä tai treenaajan kotimainen vaihtoehto ravintolisille. Upeimmillaan juomissa, smoothieissa ja juotavana puurona. Kokonaisuuden kruunaa kaunis pakkaus."
Elintarviketeollisuusliiton järjestämään kilpailuun osallistui yhteensä 69 Suomessa kehitettyä ja valmistettua uutuustuotetta.
Voittajatuotteen lisäksi finaalissa olivat Atrian Bravuuri Pulled Pork, Juustoportin Vapaan lehmän maito, Komppa-Seppälän luomutilan Järki särki -kalasäilyke ja Saarioisen Balanssi -kirjolohifileeateria.
Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -voittaja julkistettiin Elintarvikepäivän yhteydessä tiistaina Helsingin Messukeskuksessa.
Jo vuodesta 1988 järjestetty Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu palkitsee vuosittain suomalaisen elintarviketeollisuuden valovoimaisimpia uutuustuotteita ja kannustaa yrityksiä tuotekehitykseen.
Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa kehitetyt ja valmistetut vähittäiskauppatuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin edellisen vuoden aikana.TaiTe
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
