Lukijalta: "Liha ei ole kestävä valinta – kotimaisenakaan"
Laillistettu ravitsemusterapeutti, ETM Johanna Kaipiainen ottaa kantaa mielipidekirjoituksessaan lihankulutukseen.
Johanna Kaipiainen korostaa mielipidekirjoituksessaan, että liha on ongelmallista terveydelle ja ympäristölle. Kuva: Jaana KankaanpääKaipiainen puuttuu MTK:n tiedotteeseen (5.7.), jonka mukaan lihan kulutustietoja paisutellaan harhaanjohtavasti. "MTK:n laskelmissa oli mukana vain punainen liha. Enimmäismäärä, 500 grammaa viikossa, pitää sisällään myös lihavalmisteet, joita tehdään muustakin kuin punaisesta lihasta", hän kirjoittaa
"Oikeastaan ei ole suurta merkitystä sillä, onko lihan kulutus hieman yli tai alle puolen kilon suosituksen. Suositusta voi pitää eräänlaisena ravitsemuspoliittisena kompromissina. Liha ei ole terveellistä vähemmälläkään kulutuksella", Kaipiainen kirjoittaa ja vetoaa prosessoidun lihan syöpäriskeihin.
"Terveyden kannalta paras on vaihtaa eläinproteiini kasvikunnan proteiiniin. Näitä ovat pavut, linssit, herneet ja erilaiset soijatuotteet, sekä pähkinät ja siemenet", Kaipiainen suosittaa, sillä kasvikunnan tuotteista saadaan enemmän mm. kuitua ja folaattia, joita suomalaiset eivät saa riittävästi.
Lue koko kirjoitus täältä.
Korjattu 25.7. kirjoittajan sukunimi oikeaksi. Se on Kaipiainen eikä Kemppainen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
