Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
  • Maakunnat maistuvat taas Herkkujen Suomessa

    Herkkujen Suomi -ruokatapahtumassa 
lähiruokatuottajat tapaavat kuluttajat 
ja ruoka-alan 
ammattilaiset.
    Helsingin Rautatientorille kerääntyi lähiruuasta kiinnostunutta väkeä heti tapahtuman avauduttua torstaina neljältä.
    Helsingin Rautatientorille kerääntyi lähiruuasta kiinnostunutta väkeä heti tapahtuman avauduttua torstaina neljältä. 

    Lähiruoka houkutteli Helsingin Rautatientorille paljon väkeä aurinkoisena torstai-iltapäivänä.

    Kävijöitä tuli torille heti porttien avauduttua kotoisten tuoksujen leijaillessa heitä vastaan.

    Maakuntien lähiruokien kyytipoikana voi kulautella Suomen parhaita oluita samassa paikassa järjestettävässä Syystober-olutjuhlassa.

    Tarjolla on tänä vuonna perinteisten maakuntaherkkujen lisäksi muun muassa hamppusuklaata, villiyrttipiiraita ja hunajasimaa.

    Tapahtuman suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

    Periksi ei anneta

    MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila otti avajaispuheessaan kantaa tämän hetken taloudelliseen tilanteeseen.

    ”Elämme vaikeita aikoja, hinnat ovat laskussa. Hammasta purraan ja periksi ei anneta”, Marttila toteaa.

    Marttila kehotti kävijöitä suosimaan suomalaista työtä ja tuotteita ulkomaisten sijaan.

    Lähiruokabuumi jatkuu

    Luonnollisesti lähiruoka puhututti tapahtuman ympärillä.

    ”Haluaisin korostaa, että emme ole ohimenevässä lähi­ruokatrendissä. Lähiruoka on vakiintunut tuotantotapa”, maa- ja metsätalousministeriön lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen sanoo.

    Viimeaikaiset halpuutuskampanjat ovat saaneet vastapainoksi reiluutuksen. Viljanen kertoo, että osa kuluttajista haluaa muuta kuin halvinta hintaa.

    ”Tuottajien saama oikeudenmukainen hinta on tärkeä arvo kuluttajille”, Viljanen sanoo.

    Ruokakasvatus tapetilla

    Tapahtumassa halutaan nostaa esiin viime vuoden tapaan lasten ja nuorten ruokakasvatusta.

    Ruokakasvatuksen ammattilaiset keskustelevat viikonlopun aikana ohjelmalavalla meneillään olevista hankkeista, kouluruokailusta ja lasten ruokasuosituksista.

    Ruokakasvatuksessa on kyse siitä, että lapsista ja nuorista kasvatetaan ruokaa arvostavia ihmisiä.

    ”Niin että he tietävät, mitä syövät, kuka ruuan on tuottanut, mistä ruoka tulee ja miten sitä valmistaa”, sanoo projektipäälikkö Bettina Lindfors.

    Turisteille tutuksi

    Tietoa tapahtumasta on kohdennettu myös turistien suuntaan.

    Karjalanpiirakkakojun ympärillä kävi englanniksi kuhina: ”Mitä tämä on?”

    Kreikkalais-amerikkalaisen Marina Holmesin mielestä karjalanpiirakka oli hyvää. ”Tämähän on vähän niin kuin pitaleipää täytteellä”, Holmes sanoo.