Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Nyhtökauran valmistaja: "emme halunneet syöttää lapsillemme kemikaalikaapin sisältöä tai selluloosaa lihan sijaan"

Ruoka 17.03.2017

Elintarvikeyhtiö Gold&Green puolustautuu omalla Facebook-sivullaan.


Jaana Kankaanpää
Nyhtökauraa pitaleivän sisällä lisukkeiden kera.

Nyhtökauraa valmistava Gold&Green Foods on vastannut Facebook-sivullaan kuumana vellovaan keskusteluun kasviproteiineista.

Viiden tähden -verkkomedian päätoimittaja Eeropekka Rislakki kummeksuu blogissaan markkinoille rynnistäviä lihankorvikkeita. "Miten tässä on käynyt niin, että rankasti prosessoidusta ruuasta on tullut hyväksyttyä?" hän kirjoittaa.

Nyhtökauran valmistajan vastineessa todetaan, että heillä oli sama huoli kuin Rislakilla.

"Monet elintarvikkeet todellakin koostuvat erittäin omituisista ainesosista. Mutta me emme halunneet syöttää lapsillemme kemikaalikaapin sisältöä tai selluloosaa lihan sijaan", todetaan Gold&Greenin päivityksessä.

Nyhtökauran ainesosat ovat kaura, härkäpapuproteiini, herneproteiini, suola ja öljy.

Elintarvikeyhtiö vertaa tuotteen valmistusprosessia leivän leipomiseen, sillä siinäkin väännetään mekaanisesti ja paistetaan.

Päätoimittaja Rislakki tylyttää kasviproteiineja: "Miten rankasti prosessoidusta ruuasta on tullut hyväksyttyä?"

Ravitsemustutkija siunaa "rankasti prosessoidut" kasviproteiinit: Ravintosisältö hyvä mutta liikaa suolaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit