Söisitkö heinäsirkkasoppaa — kysely selvittää hyönteissyöntiä
Itä-Suomen yliopistossa tutkitaan ensimmäistä kertaa suomalaisten suhtautumista hyönteisten syöntiin. Vastaa kyselyyn alla olevasta linkistä.Hyönteisten syönti eli entomofagia on yksi nousevista ruokatrendeistä Euroopassa. Uudenlaisen kulinaristisen nautinnon, makuelämyksen ja trendikkyyden lisäksi hyönteisten arvioidaan auttavan myös maailman kasvavan väestön ruokkimisessa.
Kotitaloustieteen opiskelija Outi Vartiainen professori Anna-Liisa Elorinteen ohjauksessa aikoo nyt selvittää, miten suomalaiset suhtautuvat hyönteissyöntiin ja millä ehdoin he voisivat ottaa hyönteisistä valmistetut elintarvikkeet ruokavalioonsa.
Tutkielman tulosten toivotaan tuovan hyönteissyöntiä sekä sen etuja ja haasteita laajemmin kuluttajien tietoisuuteen. Tutkimus tuottaa myös tietoa siitä, millaisia hyönteiselintarvikkeita kuluttajat ovat halukkaita käyttämään ja millaiset markkinat hyönteisruualla olisi.
Vastaa kyselyyn tästä: Kysely hyönteissyönnistä
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

