Ruoka

Suomalaisille oma yrttilikööri

Ruoka 24.07.2017

Lähes kaikissa Euroopan maissa on oma yrttilikööri, kuten esimerkiksi saksalaisilla on Jägermeister.


Jaana Kankaanpää
Suomalaisten omaan yrttilikööriin haluttiin kotimaisen havupuun makua.

Suomelta on puuttunut yrttilikööri, jossa maistuu ja kuvastuu Suomi. Pramia korjaa tilanteen tänä vuonna ja tuo markkinoille Metsänhenki-yrttiliköörin.

Metsänhenki on valmistettu aidosta suomalaisesta männyn- ja kuusenkerkästä sekä katajasta.

Tuotteella on lisäksi luomustatus.

"Tuotekehitys on ollut todella pitkä ja vaativa. Halusimme yrttilikööriimme suomalaisten havupuiden maun ja tuoksun. Siinä vierähti jopa viisi vuotta, että tuotteen maku saatiin halutunlaiseksi", kertoo Pramian yrittäjä Marko Mäkinen.

32-prosenttista Metsänhenki-yrttilikööriä voi nauttia sellaisenaan snapsina tai pakastettuna. Tuote pakataan puolen litran muovipulloon, joten pullo ei rikkoudu esimerkiksi pakastimessa.

"Metsänhengen tuotekehityksessä suurin haaste oli löytää tasapaino eri yrttien sekä männyn-, kuusenkerkän ja katajan välillä", sanoo tuotekehityspäällikkö Raisa Siltala.

Aiheeseen liittyvät artikkelit