Talous

Lihanjalostuksen kaikki osastot kolunnut Roland Snellman aloitti toimitusjohtajana

Talous 11.10.2017

Roland Snellman ottaa perheyrityksen johtamisen kunniatehtävänä.


Snellman
Roland Snellman kertoo ajatuksistaan ja tuntemuksistaan perheyrityksen johdossa videoblogilla.

Pietarsaarelaisen Snellmanin Lihanjalostus Oy:n toimitusjohtajana aloittanut Roland Snellman kertoo vievänsä yhtiötä ja lihanjalostusta eteenpäin mahdollisimman vähillä lisäaineilla.

"Prosessit järjestämme sen mukaisesti", kemistin koulutuksen Åbo Akademista hankkinut Snellman kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

Snellmanin Lihanjalostus Oy kuuluu elintarvikealan Snellman-konserniin.Snellman-konsernin hallitus nimitti on Roland Snellmanin, 37, Snellmanin Lihanjalostus Oy:n toimitusjohtajaksi 1.10.2017 alkaen.

Roland Snellman vastaa perhekonsernin suurimmasta osasta eli Snellman Lihanjalostuksesta. Snellman-konsernin viime vuoden 296 miljoonan euron liikevaihdosta Pietarsaaressa toimiva Lihanjalostus teki noin 200 miljoonan euron vaihdon. Konserniin kuuluva valmisruokia valmistava Kokkikartano toimii Keravalla.

Snellman Lihanajalostuksen edellinen toimitusjohtaja Juha Starkkinen siirtyi Ruotsiin vetämään Atrian siipikarjantuotantoa.

Snellman-konsernin vt-konsernijohtajana toimii Henrik Snellman.

"Perheyrityksen johtaminen on minulle kunniatehtävä. Työvuosieni aikana olen oppinut tuntemaan monet täällä henkilökohtaisesti", Snellman kertoo.

Roland Snellmanin isoisä Kurt Snellman perusti yrityksen yhdessä veljensä Lars Snellmanin kanssa Pietarsaareen vuonna 1951.

Pietarsaaren tehtaalla työskentelee lihanjalostuksessa tänään noin 600–700 henkilöä. Snellmanin Lihanjalostus tekee läheistä yhteistyötä yli 2 000 sian- ja naudanlihan tuottajan kanssa.

Roland Snellman kertoo työskennelleensä lihanjalostamon kaikilla osastoilla. Jo 12-vuotiaana hän oli työmaalla siivoamassa. Ennen toimitusjohtajan pestiä hän työskenteli Snellmanilla tuotantojohtajana ja tuotantopäällikkönä.

Uusi toimitusjohtaja arvioi kuluvan vuoden liikevaihdon hieman kasvavan edellisvuodesta ja tuloksen olevan vuoden 2016 tasolla: "Tyydyttävä, lihanjalostuksessa", hän komentoi.

Roland Snellman kertoo tuntemuksistaan uudessa tehtävässään ja pitää videoblogia youtubessa 100 päivää toimitusjohtajana.

Joulukinkkuja Snellmanin linjalta toimitetaan ensi jouluksi hieman aiempaa vähemmän. Rolandin mukaan suunnitellusti: "Siirrämme tuotantoa jatkojalostukseen."

Aiheeseen liittyvät artikkelit