Talous

Siikalatvalla lihanjalostamo tulessa: Palo alkoi uudestaa levittää vaarallista savua

Talous 11.11.2017

Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.


Siikalatvalla Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan lihanjalostuslaitoksen palo on aamulla alkanut jälleen levittämään terveydelle vaarallista savua. Viranomaiset antoivat vaaratiedotteen kahdeksan jälkeen aamulla.

Päivystävän palomestarin mukaan osa rakennuksesta syttyi uudelleen palamaan, mutta tilanne on pelastuslaitoksen hallinnassa. Palosta annettiin vaaratiedote jo eilen illalla, mutta se peruttiin puolen yön jälkeen.

Aiemmin aamulla kerrottiin, että palopaikalla on meneillään jälkisammutus- ja raivaustyöt. Tilannetta noin aamuseitsemältä STT:lle kommentoineen päivystävän palopäällikön Jouni Pummilan mukaan paikalla on edelleen arviolta 40 palomiestä.

Pummilan mukaan tulessa ollut lihanjalostuslaitoksen osasto on tuhoutunut käytännössä kokonaan. Osasto oli arviolta noin 6 000 neliön kokoinen.

Palon takia nelostiellä oli jonkin aikaa Rantsilan kohdalla käytössä kiertotie, mutta Liikenneviraston mukaan tie on jälleen avattu liikenteelle.

Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Palon syttyessä eilen rakennuksen sisällä oli viisi työntekijää, jotka kuitenkin pääsivät ulos. Pelastuslaitoksen mukaan he eivät loukkaantuneet vakavasti.

Hälytys Urheilutielle tuli eilen iltaseitsemän jälkeen.

Kylmänen Food tuottaa muun muassa kokolihatuotteita, säilykkeitä ja eineksiä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit