Talous

Fortumin Lundmark Ylellä: Uniper-kauppa toteutuu aggressiivisesta julkisuuskampanjasta huolimatta

Talous 11.11.2017

Kaupan peruuntuessa E.ON joutuisi Lundmarkin mukaan maksamaan vähinään 750 miljoonaa euroa.


Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark sanoi Ylen Ykkösaamussa uskovansa Uniper-kaupan toteutumiseen. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Energiayhtiö Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark sanoo olevansa luottavainen Uniper-kaupan toteutumisesta. Hän sanoi Ylen Ykkösaamussa, että Fortum on tehnyt sitovan tarjouksen, josta ei ole mahdollista vetäytyä.

Jos E.ON ei myisi Uniper-osakkeitaan Fortumille, suomalaisyhtiö saisi vähintään 750 miljoonan euron sakkomaksun. Lundmarkin mukaan Fortum on jatkuvasti katsonut muitakin investointikohteita, joten rahat eivät jäisi käyttämättä.

Uniperin toimitusjohtaja Klaus Schäfer on käynyt aggressiivista julkisuuskampanjaa, jotta kauppa ei toteutuisi. Lundmarkin mukaan kampanja on hämmentävä, mutta hän uskoo keskusteluyhteyden palaavan.

Fortum ja saksalainen energiayhtiö E.ON allekirjoittivat syyskuun lopulla sopimuksen, jonka mukaan Fortum hankkisi E.ONin 47 prosentin osuuden energiayhtiö Uniperista vajaalla 4 miljardilla eurolla.

Lundmark sanoi Ykkösaamussa, että Fortum on kaupallisesti Uniperin kautta kiinnostunut kiistellystä Nordstream 2  -kaasuputkesta. Hän kuitenkin korosti Fortumin olevan pörssiyhtiö, joten se ei osallistu poliittiseen keskusteluun.

Aiheeseen liittyvät artikkelit