Talous

Kuusamon Juuston toimitusjohtaja: "Nyt siirrymme pikaisesti kriisiyhtiöstä kasvuyhtiöksi"

Talous 19.05.2017

"Maailman pohjoisimman juustolan" yrityssaneeraussuunnitelma hyväksyttiin Oulun käräjäoikeudessa.


Pekka Fali
Kuusamon Juusto mainostaa itseään maailman pohjoisimmaksi juustolaksi. Se saa suuren osan maidostaan lähitiloilta.

Kuusamon Juusto on viime vuosina taistellut talousvaikeuksissa. Yritys jätti helmikuussa 2016 yrityssaneerausmenettelyä koskevan hakemuksen Oulun käräjäoikeuteen.

Yrityksen toimitusjohtaja Jyrki Vaittinen kertoo tiedotteessa, että nyt liiketoiminta on saatu käännettyä kannattavaksi ja yhtiön saneerausohjelma on hyväksytty tänään käräjäoikeudessa.

Kuusamon Juusto aloitti itsenäisenä juustolana Arlan lopetettua juuston valmistamisen Suomessa vuonna 2013.

"Ensimmäiset vuodet yhtiö kärsi talousvaikeuksista ja liiketoiminta oli kannattamatonta. Tämä johti yhtiön talousvaikeuksiin alkutaipaleella", Vaittinen kertoo.

"Pitkistä kypsytysajoista johtuen juuston valmistaminen on paljon käyttöpääomaa vaativaa toimintaa ja käyttöpääomapula onkin ollut yksi yhtiön haasteista ensimmäisinä toimintavuosina. Vuoden 2015 lopulla yhtiö sai uusia rahoittajia, joiden mukaantulo toi riittävät pääomat juustonvalmistuksen lisäämiseen vuoden 2016 aikana. Nyt yrityksen liiketoiminta on kääntynyt kasvuun."

Vaittisen mukaan yhtiö kasvatti liikevaihtoaan noin neljänneksen vuoden 2016 aikana 20 miljoonaan euroon. Tulos viime vuodelta jäi vielä tappiolliseksi, mutta vuosi oli selkeästi nousujohteinen.

Vaittinen aloitti Kuusamon Juuston toimitusjohtajana viime marraskuussa. Seuraavaksi yritys suuntaa katseensa tuotannon kasvatukseen.

”On hienoa, että juustonvalmistus täällä Kuusamossa on saatu taas kasvuun. Nyt vahvistettu saneerausohjelma perustuu yhtiön kasvulle myös tulevaisuudessa", Vaittinen kertoo.

"Tämä tarkoittaa, että yhdessä asiakkaiden kanssa meidän on pyrittävä löytämään uusia kasvumahdollisuuksia kotimaasta myös jatkossa. Myös uusia mahdollisia myyntikanavia ulkomailta on tarkoitus kartoittaa. Nyt siirrymmekin pikaisesti ajatuksissamme kriisiyhtiöstä kasvuyhtiöksi.”

Aiheeseen liittyvät artikkelit