Linkosuon ruissipsit kiinnostavat: "Ostetaan asukasta kohden Virossa enemmän kuin Suomessa"
Linkosuon leipomon viennin ennakoidaan nousevan kuudennekseen tuotannosta. Rukiista 60 prosenttia on kotimaista.
Linkosuon leipomo Kangasalalla. Leipomonjohtaja Jarmo Talasrinne ruisspisilinjastolla. Kuva: Rami MarjamäkiLinkosuon Leipomo Oy on kasvattanut viennin osuutta liikevaihdostaan tasaisesti ja vuoden 2016 ensimmäisellä vuosipuoliskolla se nousi uuteen ennätykseen.
Nykyisellä kasvuvauhdilla viennin osuuden liikevaihdosta arvioidaan olevan 15 prosentin luokkaa vuoden loppuun mennessä. Viennin kasvun taustalta löytyy yrityksen ruisnaposteltavien läpilyönti erityisesti Viron markkinoilla.
"Ruisnaposteltaviamme viedään tällä hetkellä parin rekan viikkotahtia Viroon ja Ruotsiin sekä muihin Baltian maihin", tuoteryhmäpäällikkö Leena Järvenpää Linkosuon Leipomo Oy:stä kertoo.
"Olemme lyöneet itsemme todella hyvin läpi Viron markkinoilla. Tuotteitamme ostetaan asukasta kohden siellä enemmän kuin Suomessa", Järvenpää kertoo.
"Seuraavaksi suuntaamme voimakkaasti myös muihin Baltian maihin sekä Saksaan. Olemme myös vahvasti läsnä Pietarissa ja sen lähialueilla, ja teemme jatkuvasti töitä menestyäksemme myös haastavilla Venäjän markkinoilla."
Leipomon käyttämästä rukiista 60 prosenttia on kotimaista.
Lue lisää:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
