Maaseudun Tulevaisuus

Tiilikainen: Suomalaista vientiä monipuolistettava

Maaseudun Tulevaisuus 10.05.2017


Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) haluaa edistää suomalaisia kiertotalousratkaisuja ja tehdä Suomesta ilmastopolitiikan kärkimaan.

"Kärkimaan asemaa tavoitellaan, jotta muualta päin meitä katseltaisiin uteliaana ja kiinnostuneena", hän kertoi maanantaina tiedotustilaisuudessa.

Hallituksen kärkihankkeet tähtäävät puun monipuoliseen käyttöön. Vienninedistäminen on tärkeä osa Tiilikaisen uusia ministeritehtäviä.

"Lähdemme monipuolistamaan suomalaista vientiä, koska maailmalla kaivataan puhtaita ratkaisuja bio- ja kiertotaloudessa."

"Jos Suomi rankataan ympäristön tilassa tai politiikassa kärkimaiden joukkoon, meitä kohtaan tunnetaan kiinnostuneisuutta. Osaamista pitää ruokkia."

Ministerin mukaan mediassa on väärä kuva, että hallituksen tavoitteet tähtäävät pelkästään puun polttamiseen.

Näin ei kuitenkaan ole, Tiilikainen muistuttaa.

Tärkeimmiksi puukuitutuotteiksi hän mainitsi esimerkiksi muovia korvaavat pakkausmateriaalit, tekstiilit ja komposiitit.

"Vaikka kuitupuolella paperit menevät alas, pakkausmateriaalit ovat kasvava ala."

Tiilikainen lupaa, että myös puurakentamiseen panostetaan lisää.

Energiapuolen kärkihankkeilla satsataan Tiilikaisen mukaan muun muassa sähköautojen latausjärjestelmiin tai biokaasun liikennekäyttöön.

"Kärkihankerahoilla edistetään energiajärjestelmien ja puhtaiden energiakäyttömuotojen uudistamista."

Uutta virkaansa Tiilikainen piti haastavana, mutta mielenkiintoisena. Ensimmäistä kertaa yhdelle ministerille on koottu kansainväliset, EU:n ja kotimaan ilmastoasiat.

”Tämä on haastava, mutta vaikuttava kokonaisuus”, ministeri kommentoi uusia tehtäviään.

Aiheeseen liittyvät artikkelit