Ympäristö

Liikennevirasto: Turun moottoritie veti aamulla tielle nousseesta tulvavedestä huolimatta

Ympäristö 12.10.2017

Lisää vettä on luvassa ensin etelään ja loppuviikolla pohjoiseen. Tulvavesi sulki joitain paikallisteitä pääkaupunkiseudun tuntumassa keskiviikkona.


Vettä nousi tielle Espoossa Kirkkojärven tietyömaan kohdalla tiistaina illalla. Molempiin ajosuuntiin on kuitenkin saatu pidettyä yksi ajokaista auki. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Turun moottoritiellä Espoossa ei ainakaan toistaiseksi ole havaittavissa tulvista johtuvia pahoja ruuhkia, kertoi Liikennevirasto noin kuuden aikaan aamulla. Liikennevirasto varoitti eilen, että Turun moottoritien liikenteeseen on odotettavissa ruuhkia tielle nousseen tulvaveden vuoksi.

Ilmatieteen laitos lupaa lisää vesisadetta ensin Etelä-Suomeen. Torstai-illan ja perjantaiaamun aikana Uudellemaalle sataa noin parikymmentä milliä vettä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Loppuviikosta sateet liikkuvat kohti maan pohjoisosaa.

Perjantaina on poutaisempaa, mutta lauantaina näyttäisi tulevan uusi sadealue. Näyttäisi, että suurimmat sateet menevät Pohjois-Suomeen, mutta jonkin verran etelässäkin satelee lauantaina, kertoi päivystävä meteorologi Helena Laakso keskiviikkona illalla.

Laakson mukaan myös maanantaina voidaan saada joitain kuurosateita, mutta nekin suuntautuvat enimmäkseen pohjoiseen.

Vettä nousi moottoritielle Espoossa Kirkkojärven tietyömaan kohdalla tiistaina illalla. Molempiin ajosuuntiin on kuitenkin saatu pidettyä yksi ajokaista auki. Liikenneviraston mukaan tilanne tiealueella on pysynyt samana.

Liikenneviraston mukaan pienempiä teitä jouduttiin sulkemaan tulvaveden vuoksi keskiviikkona esimerkiksi Sipoossa ja Vantaalla.

Runsaat sateet ovat nostaneet jokien ja järvien vedenpintoja Etelä-Suomessa, kertoo Suomen ympäristövirasto (Syke).

Riihimäellä Vantaanjoki on noussut tulvarajalle, ja Peltosaaren kaupunginosassa vettä valui joidenkin kerrostalojen kellareihin. Espoossa Gräsanojan aiheuttamat tulvat ovat yltäneet Mankkaan ja Olarinluoman alueella muutamiin asuintaloihin ja parkkihalliin, kertoo pelastuslaitos.

Aiheeseen liittyvät artikkelit