Ympäristö

Metsästäjät lahjoittivat hirven koululaisten ja vanhusten ruuaksi: "He olivat hyvin kiitollisia"

Ympäristö 09.11.2017

Hirvestä saadaan ruokaa noin 2000 annosta.


Kuvan hirvi ei liity tapaukseen.

Outokummun riistanhoitoyhdistys ja kymmenen outokumpulaista metsästysseuraa ovat lahjoittaneet yli 200-kiloisen hirven Outokummun keskuskeittiölle. Keskuskeittiö tekee hirvestä aterioita muun muassa Outokummun koululaisille ja vanhuksille.

Itä-Kuusjärven erämiesten hirvenmetsästyksen johtaja Pekka Pietarinen kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että hirveä oli viime viikon lauantaina kaatamassa kymmenkunta miestä ja koira.

Pietarisen mukaan hirvilahjoituksen taustalla vaikutti se, että hirvilupia on myönnetty tänä vuonna paljon. Toisaalta toteutukseen vaikutti osaltaan Suomen 100-vuotisjuhlavuosi.

"Halusimme tarjota ruokaa mahdollisimman suurelle kohderyhmälle, niin päädyimme sitten tähän ateriapalveluun. Hirvenlihaa on muuten hyvin harvoin saatavilla", hän kertoo lahjoituksen taustoista.

Ateriapalvelusta on kerrottu Pietariselle, että hirvestä tehdään itsenäisyyspäivän juhlapaisti. Pietarinen arvioi, että hirvestä saadaan ruokaa noin 2000 annosta.

Hirven lahjoittamisesta on Pietarisen mukaan keskusteltu metsästäjien keskuudessa jo tänä keväänä. Myöhemmin metsästäjät päättivät olla yhteydessä ateriapalveluihin.

"He olivat hyvin kiitollisia. Eihän riistaa ole oikein muuten saatavilla. Kaikki tietävät millä budjetilla noita ruokia tehdään, niin riistan ostaminen ei olisi mahdollista", Pietarinen sanoo.

Mies haluaa muistuttaa, että lahjoitukseen osallistuvat tavallaan myös maanomistajat antamalla mahdollisuuden metsästäjien harrastukseen.

"Siitä kiitos heille."

Asiasta kertoi ensimmäisenä Karjalainen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit