Ympäristö

Kesäyön taika houkutti kymmenettuhannet nukkumaan yönsä ulkona

Ympäristö 19.06.2017

Luonnon päivän tapahtumiin osallistui 51 000 suomalaista, jonka lisäksi noin 30 000 yöpyi ulkona kesäyössä tai suunnisti Jukolan viestissä.


Metsähallitus / Laura Riihelä
Metsän keskelläkin voi nukkua lakanoissa.

Kolmatta valtakunnallista Luonnon päivää juhlittiin viikonloppuna Rakastu kesäyöhön -teemalla. Ympäri Suomen 17.6. järjestetyissä noin 300 tapahtumassa retkeiltiin luonnonkukkien tuoksussa, kalastettiin, avattiin Hossan kansallispuisto, nukuttiin yö ulkona metsähotellissa ja suunnistettiin Enossa.

Suomen Latu haastoi suomalaiset nukkumaan ulkona lauantain ja sunnuntain välisen yön. Eri puolille maata järjestettiin tapahtumia, joissa kokemattomienkin oli helppo kokeilla ulkona yöpymistä teltoissa tai riippumatoissa.

Retkeilyjärjestön mukaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä yli 30 000 ihmistä vietti yönsä ulkona. Määrää nostatti Jukolan viesti, joka oli varmasti suurin Nuku yö ulkona -tapahtuma. Suurimmat metsähotellit sijaitsivat Salamajärven, Nuuksion ja Hossan kansallispuistoissa. Salamajärvellä yöpyi 500, Nuuksiossa 150 ja Hossassa 80 retkeilijää, kertoo Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen.

Luonnon päivään kuului myös kansanperinteitä ja luonnonkukkia. Noin sadalla luonnonkukkaretkellä valmistauduttiin juhannukseen keräämällä kukkakimppu taikoja varten. Luonnonkukkien päivän kunniaksi kerätyt lajit olivat: metsäkurjenpolvi, nurmitädyke, niittyleinikki, harakankello, hiirenvirna, heinätähtimö ja ojakellukka.

Tasavalla presidentti Sauli Niinistö avasi Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi maamme 40. kansallispuiston Hossaan. Puheessaan hän korosti suomalaisten luontosuhdetta ja muistutti, että luonnon voi löytää milloin tahansa, se on avoinna aina.

Aiheeseen liittyvät artikkelit