Maaseudun Tulevaisuus

AL: Kilometrivero epäilyttää liikennevaliokuntaa

Enemmistö eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnasta ei kannata uutta esitystä kilometriverosta, kirjoittaa Aamulehti. Varsinkin oppositiopuolueiden keskustan ja perussuomalaisten kansanedustajat pitäityisivät mieluummin nykymallissa.

Vastustajat ovat erityisesti huolissaan paikannukseen liittyvästä yksityisyydensuojasta sekä verotuksen oikeudenmukaisuudesta.

Valiokunnan puheenjohtaja Kalle Jokinen (kok.) sanoo lehdelle, että työryhmän esittämä veromalli ei vielä ole valmis poliittiseen päätöksentekoon.

Valiokunnan kuudestatoista jäsenestä kahdeksan vastustaa uutta veromallia. Viisi jäsentä kannattaa mallia ja kolme ei vielä ole muodostanut kantaansa.

Jorma Ollilan työryhmän esitys autoverouudistukseksi luovutettiin liikenneministeri Merja Kyllöselle (vas.) maanantaina. Kyllönen korosti lauantaina Ylen aamutelevisiossa, ettei ehdotusta tulla toteuttamaan sellaisenaan mutta että autoverotusta on pakko muuttaa jollakin tapaa.

http://www.aamulehti.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT-gallup: Neljäsosa suomalaisista haluaa EU:lle armeijan – Eniten tukea RKP:n meppiehdokkailta

Rahasto osti hyvin hoidetun metsän ja hakkasi rääseiköksi – "Älkää menkö katsomaan", varoitti välittäjä entistä omistajaa

Juha Sipilä: On iso huoli, miksi suomalainen suosii enemmän ulkomaista