Maaseudun Tulevaisuus

Anna Kyläkorpi ja Ylirannan Ratsutila palkittiin vuoden parhaina

Suomen Ratsastajain Liitto (SRL) palkitsi viikonloppuna Lahdessa alansa vuoden ansioituneita.

Porilainen Anna Kyläkorpi on vuoden 2014 ratsastuksenopettaja ja iiläisen Anne Peräkylän pitämä Ylirannan Ratsutila vuoden paras talli.
Kangasalan Ratsastajat ry, Ratsastusseura Primus ry Espoosta ja Turun Urheiluratsastajat ry palkittiin viime vuoden parhaina seuroina.

Ratsastuskoulu Kyläkorven opettajaa Anna Kyläkorpea luonnehdittiin positiiviseksi, ammattitaitoiseksi ja erilaiset ratsastajat huomioon ottavaksi. Oppilaiden perusteluissa todettiin, että Anna opettaa monin eri havainnoimiskeinoin ja osaa vaatia riittävästi. Hän myös tarjoaa paljon neuvoja ja vinkkejä.

Ylirannan Ratsutilan yrittäjä Anne Peräkylä on kehittänyt yrityksensä toimintaa ja puitteita pitkäjänteisesti 15 vuoden ajan. Tallin tilat ovat laadukkaat ja toiminta asianmukaista ja hevostaitoihin kannustavaa. Talli tekee tiivistä yhteistyötä Iin Hevosharrastajat ry:n kanssa. Talli palkittiin jo vuonna 2011 Pohjois-Suomen alueen parhaana.

Voittajan valinnassa arvioidaan yrittäjän ja työntekijöiden hevosalan ammatillista koulutusta, ammattimaista toimintaa, hevosten hyvinvointia sekä siistejä ja turvallisia olosuhteita.

Lisäksi erikoispalkinnon sai Hevosalan osaamiskeskus Hippolis, joka sai tunnustuksen kunnille suunnatusta Hevoset ja yhteiskunta -hankkeesta. Viime vuonna julkaistu Hevoset ja kunta -kirja on SRL:n mukaan jalkautettu onnistuneesti kuntien päättäjille ja virkamiehille.

Käytännön toteutuksesta ovat vastanneet Hippoliksen projektipäällikkö Anne Laitinen, projektikoordinaattori Sanna Mäki-Tuuri sekä hevosenomistajahankkeen vetäjä Erja Mattila.

Vuoden ratsastusseurojen lisäksi joka alueelta palkittiin myös ansiokas seura. Tiedot niistä löytyvät SRL:n sivulta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hevosvakuutus ei korvannut sokeutumista – Mikä on hevosen arvoista elämää?

“Hevosesta tulee hyvä olo!”

Suomi saa kaksi paikkaa paralympialaisten ratsastukseen