Arvostelut

Elokuva-arvio: Jane Austenin romaaniin perustuva Emma on sokerinen ja korea kuin kasa kuppikakkuja

Elokuvassa pohdiskellaan rakkautta, ja millaisia seurauksia toisten elämään puuttumisella voi olla.
Focus Features
Emma (Anya Taylor-Joy) sotkeutuu lähipiirinsä rakkauskuvioihin, mutta aina Amorin nuolet eivät osu napakymppiin.

Jotkut ihmiset eivät yksinkertaisesti malta pitää näppejään erossa toisten rakkauselämistä. He punovat yhteen yksinäisten elämänlankoja ja myhäilevät tyytyväisinä hääjuhlissa onnistuttuaan Amorin toimessa.

Juuri tällainen ihminen on Emma (Anya Taylor-Joy). Kaunis ja älykäs nainen ei itse unelmoi avioliitosta, onhan hänellä jo kaikki mistä hän haaveilee. Sitä paitsi alttarille asteleminen tarkoittaisi mitä luultavimmin isän jättämistä yksin kotitaloon. Sitä Emma ei halua.

Pian Emma saa kuitenkin oppia, että rakkauden airuena toimiminen ei johda aina ruusuisiin lopputuloksiin. Joskus edessä on inhottava suhdesolmu, josta asianosaiset eivät pääse ehjin sydämin irti.

Jane Austenin klassikkoromaaniin perustuvaa Emma-elokuvaa markkinoidaan komediana, mutta ennen kaikkea se on sokerisen visuaalinen kuvatulva, jonka ääressä ei silmiään halua räpäyttääkään.

Elokuvan puvustus on hurmaava ja etenkin naisten hiuskiehkuroita voi tuijottaa lumoutuneena vaikka kuinka pitkään. Illallispöytiin kannettavat herkkuvadit ja lumoavat kukka-asetelmat ovat oma lukunsa, samoin kuin kartanoiden kullanhohtoiset sisustukset.

Vaikka teos ei mitään suurempia tunne-elämyksiä herättele, on se alusta loppuun palkitsevaa ja yksityiskohdissaan suunnattoman rikasta katsottavaa.

Emma. Ohjaus: Autumn de Wilde. 125 min. Ensi-ilta 6.3.

Lue lisää