MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Arvostelut

Kirja-arvio: Räkkärimarketin kassa Tarja Kulho on hillittömän hauska hahmo, jonka Paula Noronen herättää henkiin äänikirjassaan

Paula Norosen Tarja Kulho – Rättärimarketin kassa -teos kannattaa ehdottomasti kuunnella äänikirjana, sillä kirjailija toimii itse lukijana mitä mahtavimmalla tavalla.
Paula Noronen: Tarja Kulho – Räkkärimarketin kassa. 167 sivua. Tammi.

Tarja Kulho on aivan tavallinen kassatyöntekijä, joka pitää aivan tavallisesta arjestaan. Korsolaismarketin kassalla hän on oppinut tarkkailemaan elämää ja muita ihmisiä, eikä pienikään yksityiskohta jää Tarjalta huomaamatta. Keskustelut asiakaskunnan sekä oman lähipiirin kanssa ovat siis mitä rikkaimpia.

Eräänä iltana Tarja ilmoittautuu vahingossa Uusi suunta työelämälle -kurssille, vaikka hänellä ei ole pienintäkään aikomusta etsiä uutta suuntaa itselleen. Koska kurssimaksua ei palauteta, päätyy Tarja kirjoittamaan vaaditut tekstit. Samalla omaa elämää tulee tarkasteltua uudelta kannalta.

Tarja Kulho on Radiomafiasta tuttu sketsihahmo, jonka ihastuttavan humoristisen ajatusmaailman Paula Noronen on tallentanut nyt kansien väliin. Teos kannattaa ehdottomasti nautiskella äänikirjana, sillä Noronen lukee kirjansa itse. Perinteisistä äänikirjoista poiketen Noronen maustaa kerrontaa runsaalla eläytymisellä ja kullekin henkilölle sopivalla äänellä. Kuuntelukokemus lähentelee jopa melkein kuunnelmaa.

Tarja Kulho on hykerryttävän hauska, ja hänen keskustelunsa niin Räkkärimarketin asiakkaiden kuin perheensä kanssa saavat parhaimmillaan jopa nauramaan ääneen. Huumori on yksinkertaista mutta tuoretta ja erityisen nasevaa. Mauttomuuden rajoja ei ylitetä, vaan Noronen on onnistunut luomaan komediaa, joka varmasti uppoaa moneen.

Räkkärimarketin kassan edesottamuksia voi seurata ongelmitta, vaikka hän olisi entuudestaan tuntematon. Tämän kirjan jälkeen hän tuntuukin jo vanhalta ystävältä.

Lue lisää

Kirja-arvio: Merja Jalon uusi Kotikulman etsivät -sarja sopii lukemaan opetteleville

Kirja-arvio: Sydämiä seireeneille -romaani jatkaa tarinaa vaihtoehtoisesta Suomesta, jossa säätyjako repii kansaa ja taikuus tihkuu keskellä arkea

Kirja-arvio: Maailman parhaiksi rankatuissa nykyrunoissa elämä on matkantekoa

Kirja-arvio: Hevosten hyvinvointiin on saatu kaivattu kotimainen merkkiteos