Kirja-arvio: Hannele Lampela teki sen taas – Prinsessa Pikkiriikki ja mummolan kesä on kerrassaan hulvaton reissu - Arvostelut - Maaseudun Tulevaisuus
Arvostelut

Kirja-arvio: Hannele Lampela teki sen taas – Prinsessa Pikkiriikki ja mummolan kesä on kerrassaan hulvaton reissu

Vaikka Prinsessa Pikkiriikki on varsin tuhma lapsi, hänellä on myös hyvä sydän.
Hannele Lampela ja Ninka Reittu: Prinsessa Pikkiriikin kesä. 61 sivua. Otava.

Juuri kun olemme selvinneet Prinsessa Pikkiriikin edellisistä seikkailuista ja unohtaneet kakanruskean toppakypärän aiheuttamat kestonaurut, luvassa on lisää. Hannele Lampelan uusimmassa lastenkirjassa Prinsessa Pikkiriikki pääsee isovanhemmilleen viettämään kesälomaa.

Ja tiedättehän mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa hulvatonta reissua se. Sillä mummun ja papan kanssa vietetty kesäloma on maailman paras.

Mukaan pääsee myös paras kaveri Pöjöläinen sekä taikavääkylöistään kuuluisa Makkara. Yllätyksekseen Pikkiriikki havaitsee, että naapurin karmean pariskunnan kesävieraana on karmean ärsyttävä Räkä-Eetu. Ja siitäkös sitten kehkeytyykin tarinaan yllättäviä käänteitä.

Tällä kertaa Hannele Lampelan tarinaan on kiedottu hauskuuden sisään myös merkityksellinen opetus. Ystävyyttä saattaa löytyä yllättävistä paikoista ja yllättävät ihmiset saattavat tarvita meitä.

Prinsessa Pikkiriikin kesä on kieltämättä kelpo jatko Lampelan edellisille Pikkiriikki-kirjoille. Aikuisia pistetään taas halvalla niin paljon kuin ehditään, mutta matkalla saadaan myös opetuksia. Välillä Pikkiriikkikin joutuu tunnustamaan, että aikuiset saattavat olla oikeassa. Painotus sanalla saattavat.

Ääneen lukiessa tähän heittäytyy sopivin äänenpainoin helposti mukaan aikuinenkin.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot

Lue lisää

Kirja-arvio: Tove Janssonin uusi sitaattikokoelma on parhaimmillaan, kun sen lukee luonnon helmassa

Kirja-arvio: Housuvaaran uimahalli on kutkuttavan innostava kirja uimahalleista

Kirja-arvio: Katri Kirkkopelto jatkaa Pikin tarinaa – kerrassaan kurja päivä ja miten siitä selvittiin

Essee: Hurmaavaa omavaraisuutta Laura Ingalls Wilderin tapaan