MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Arvostelut

Kirja-arvio: Katri Kirkkopelto jatkaa Pikin tarinaa – kerrassaan kurja päivä ja miten siitä selvittiin

Finlandia junior -ehdokkaan tarina jatkuu lapsiperheen arjen keskellä
Katri Kirkkopellon Piki ja pöljä päivä jatkaa Pikin tarinaa.

Kenelläpä meistä ei olisi välillä huono päivä? Katri Kirkkopellon lastenkirja Piki ja pöljä päivä tarttuu tavanomaiseen lapsiperheen arkiseen tilanteeseen. Kun kaikki lähtee heti aamusta alkaen väärällä tavalla liikkeelle, koko päivä on sitten pilalla.

Piki ei olisi halunnut päiväkotiin, mutta Isolla on Tärkeitä Töitä. Ainahan isoilla on jotain tärkeää, johon lapset eivät mahdu mukaan. Ja sehän vasta harmittaakin. Niin paljon, että Piki joutuu heittäytymään maahan ryömimään, jotta matka päiväkodille etenisi mahdollisimman hitaasti.

Vastahankaisen lapsen raahaaminen päiväkodille on ikävää niin lapselle kuin aikuiselle – ja Kirkkopelto kuvaa tilanteen juuri asiaankuuluvalla ankeudella.

Vaikka päiväkodilla odottaa Pikin paras kaveri Lumi ja luvassa pitäisi olla kiva päivä, Piki itse onnistuu pilaamaan senkin kiusaamalla parasta ystäväänsä. Siitä se soppa sitten syntyykin. Kaiken kukkuraksi pitäisi pyytää anteeksi. Eikä kukaan huomaa, että Pikillä se vasta paha mieli onkin.

Katri Kirkkopellon Piki ja pöljä päivä jatkaa Pikin tarinaa jo vuodelta 2016, jolloin Kirkkopelto oli kirjallaan Finlandia Junior -ehdokkaana.

Piki ja pöljä päivä on sympaattinen lastenkirja, joka auttaa sanoittamaan arjen ikäviä tunteita. Kirjan kuvitus on herkullisen oivaltavaa, vahvaa ja värikylläistä.

Katri Kirkkopelto: Piki ja pöljä päivä. Lasten keskus, 32 sivua.
Lue lisää

Kirja-arvio: Vuoden 1970 Vihreä vallankumous -kuvakirja ei ole kestänyt aikaa, vaikka uusintapainoksen sanoma on yhä ajankohtainen

Kirja-arvio: Irmahiiri voittaa ennakkoluulot

Kirja-arvio: Veikeästi vaikeasta aiheesta

Kirja-arvio: Housuvaaran uimahalli on kutkuttavan innostava kirja uimahalleista